avtosedeži

8 varnostnih nasvetov za potovanje z vašim malčkom

Vsi otroci žal ne marajo avtosedežev. Nekateri otroci, ki so že vzljubili svoj avtosedež zaradi udobne in prijetne varnosti, ki jo ponuja, se lahko tudi nenadoma upirajo, ko postanejo starejši.

Ni treba posebej poudarjati, da ko se začne jok proti avtosedežu, ni prav nič zabavno za mame in očete, ko se jim nekam mudi.

Vseeno je varnost na prvem mestu: nazaj obrnjeni avtosedeži s tesno prilegajočimi se pasovi so najvarnejša možnost za otroke do dveh let. In čeprav tudi to mine, obstaja nekaj nasvetov in trikov, ki jih lahko medtem poskusite, da vašega malčka pripravite na potovanje.

#1 Naj bo potovanje z avtomobilom zabavno

Otrokov strah pred avtomobilom spremenite v veselje, tako da ustvarite pustolovski ritual – zapojte z otrokom zabavno pesmico, kupite posebno igračo, ki jo ima lahko samo v avtu, objemite ga preden ga pripnete v sedež ali pa mu zaigrajte nekaj posebnih melodij, ki jih imajo radi. Ideja je ustvariti pozitivno povezavo z vožnjo z avtomobilom.

#2 Ostanite mirni in vozite naprej

Ko se soočite z okvaro avta, si prizadevajte, da bo vaš glas miren in nevtralen (če se odzovete s stresom ali drugimi povečanimi čustvi, lahko to poveča občutke tesnobe pri vašem otroku.

Svojega otroka lepo pohvalite, ko se umiri ali, ko uspešno prenaša potovanje v trgovino brez joka. Vedno ga pohvalite, ko vrnete domov ali prispete na cilj.

#3 Preverite, ali jim kaj povzroča nelagodje

Ali jim sonce sije v obraz? Uporabite pritrjen senčnik. Ali ne marajo slabe vidljivosti? Ali avtosedež dejansko ustreza? Dvakrat preverite priporočila za velikost in težo avtosedeža in preverite, ali je čas za nadgradnjo.

#4 Oblecite jih za uspeh

Majhni otroci težko uravnavajo svojo telesno temperaturo, zato je pomembno, da otroku ni prevroče ali prehladno. Dobro pravilo? Oblecite jih v nekaj tankih slojev oblačil, ko bodo v avtomobilskem sedežu, nikoli pa v preobsežne jakne (ogromna oblačila vam lahko preprečijo, da bi ustrezno zategnili pasove avtomobilskih sedežev). Če vas skrbi, da jim je morda prehladno, jih ogrnite z odejo ali plaščem potem, ko jih zapnete.

#5 Predvajajte njihovo najljubšo pesem

Vsaka vrsta sproščujoče, pomirjujoče glasbe lahko prispeva k mirnejšemu razpoloženju. Čeprav to lahko morda izloči Metallico iz vašega seznama predvajanja za potovanja v avtomobili, se vam ni treba omejevati samo na otroški glasbo, da bi spodbudili občutek umirjenosti (navsezadnje bi morali tudi vi uživati!).

#6 Naj se nekdo vozi zraven njih (če je mogoče)

Če se vozite z drugim odraslim ali starejšim otrokom, naj sedi poleg vašega malčka, da bo zaposlen z najljubšo igračo ali knjigo. Če se vozite sami, se pogovarjajte ali pojte svojemu otroku – tudi, če vas ne vidi, bo slišal in prepoznal vaš glas.

#7 Uporabite pomirjujoče eterično olje v avtomobilskem difuzorju

Uporaba eteričnih olj, kot so sivka, žajbelj in kamilici, zmanjša vznemirjenost in stres ter spodbuja umiritev. Izkoristite moč aromaterapije z avtomobilskim difuzorjem, da boste tesnobo na avtomobilskem sedežu spremenili v tišje in bolj sproščujoče trenutke (bodite prepričani, da uporabite naravna eterična olja in ne dišav na osnovi kemikalij, saj imajo nekateri ljudje lahko negativne reakcije na te izdelke). Če arome vašemu otroku ne pomagajo pa lahko pomagajo vam, da se malo bol sprostite.

#8 Nasmehnite se – varnost otrok je na prvem mestu

Ko vse drugo ne uspe, se boste morda morali sprijazniti z nekaj hrupnimi, nesrečnimi vožnjami z avtomobilom. Ne glede na to, kako glasno izražajo svoje nezadovoljstvo, so sedeži, obrnjeni nazaj, preprosto nujni za ohranjanje varnosti in zdravja otrok.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

7 razlogov, zakaj otroško kolo pomaga pri motoriki in razvoju otroka