Toča - Kaj storiti, če vaš avto poškoduje neurje s točo?

Kaj storiti, če vaš avto poškoduje neurje s točo?

Ne glede na to, kje ste, so lahko neurja s točo zelo stresna. Upoštevanje pravilnih varnostnih ukrepov je ključnega pomena za zaščito pred točo.

Toča lahko v nekaj minutah povzroči hudo in obsežno škodo in je lahko še posebej uničujoče za voznike avtomobilov.

Nevihte s točo v Sloveniji sicer niso zelo pogoste, vendar se lahko pojavijo skoraj kadar koli v letu. Lastniki motorjev in avtomobilov morajo biti zato pripravljeni na spopadanje z izzivi neurja v vsakem trenutku. Velikost toče lahko močno prispeva k obsegu škode. Prav tako k obsegu škode zaradi toče prispeva tudi trajanje padanja.

Dajte prednost svoji varnosti

Toča je lahko velika in povzroči resno škodo na lastnini, razbije steklo ter podira drevesa in daljnovode.

Nevarnosti, ki jo predstavlja za ljudi in hišne ljubljenčke, ni mogoče podcenjevati. Če nimate sreče in vas ujame neurje s točo, poskusite hitro poiskati varno zavetje.

Če vozite, ostanite v avtu in poskusite najti varen prostor za ustavitev.

Preden pa skrbite za svoj avto ali drugo lastnino, se prepričajte, da ste vi in vaša družina na varnem. Upočasnite, preverite, če imate prižgane žaromete in poiščite varno mesto za ustavitev (če je to le mogoče). Če to ni mogoče peljite z zmerno in varno hitrostjo – kolikor vam le vidljivost dopušča.

Razmislite o tem, da imate vedno v avtu odejo ali plač, da se lahko vanjo zavijete, če vas ujame neurje s točo. To vas lahko neizmerno zaščiti pred morebitnim zlomom stekla.

Ocenite škodo

Ko je to varno in ko je nevihte konec, si oglejte svoj poškodovani avtomobil in poglejte kakšen je bil vpliv toče. Če je poškodovano vašo vetrobransko steklo, najbrž ne boste mogli voziti svojega avtomobila.

Čeprav je res, da vam velika škoda zaradi toče ne bo preprečila vožnje z avtomobilom, naj vas ne mika, da bi to storili, če je škoda vplivala na vidljivost iz vašega avtomobila.

Zato se obrnite na Boomerang PDR takoj, ko je to mogoče. Prej, ko jih pokličete, prej bodo lahko organizirali popravilo vašega avtomobila.

Dokumentirajte škodo na vozilu s slikami in videoposnetki

Zelo verjetno je, da bo vaša zavarovalnica sodelovala pri popravilu vozila, ki je poškodovan zaradi toče. Če toča poškoduje vaš avto, kombi ali tovornjak, posnemite čim več dobrih posnetkov, da dokumentirate celoten obseg škode. Če lahko dejansko posnamete neurje, ki je povzročilo škodo – še toliko bolje! Torej – pridobite slike in jih shranite. Bodo zelo priročne.

Boomerang PDR – najvišja kakovost po najugodnejši ceni

Boomerang PDR sodeluje z večino zavarovalnic v Sloveniji pri katerih imate zavarovano vaše vozilo. Lahko jih pa kontaktirate tudi v primeru, da vozila nimate zavarovanega. Ker so vodilni po izkušnjah na področju popravil udrtin od toče jih hitro kontaktirajte na telefonsko številko: +386 40 219 920 in priskočili vam bodo na pomoč.

Popravila so hitra in zanesljiva. Prihranite čas, denar in si priskrbite izjemne rezultate. Vsa popravila udrtin od toče so mala malica za Boomerang PDR.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

6 stvari, ki jih ne veste o toči