Zimske gume

Zimske Gume

Zimske gume so v osnovi zasnovane za uporabo na snegu in ledu. Moramo se zavedati, da bodo zimske pnevmatike poskrbele, da bo naša vožnja v zimskih mesecih varnejša.

Kdaj je potrebno menjati zimske gume?

Uporaba zimskih pnevmatik je v Sloveniji zakonsko določena. Na vozilu jih morate imeti od 15. novembra do 15. marca, če zapade sneg ali pa je na cesti poledica pa tudi izven tega obdobja. Minimalni profil za zimske gume pa znaša 3 milimetre.

Zimske gume so nepogrešljive!

Obstajajo res dobri razlogi, zakaj so zimske pnevmatike pozimi tako nepogrešljive. Izdelane so iz specializiranih, fleksibilnih gumijastih zmesi in imajo edinstven dizajn, ki zagotavlja najboljši oprijem v zasneženih in poledenelih cestah. Delujejo po najboljših močeh pri nizkih temperaturah in zimskih padavinah ter zagotavljajo varnost voznikom v potencialno nevarnih situacijah.

Zakaj se v poletnih mesecih ne bi smeli voziti z zimskimi gumami?

Zimske gume ne marajo toplih cest. V poletnih mesecih uporaba zimskih pnevmatik ni priporočljiva, saj se ob višjih temperaturah hitreje obrabijo.

Če uporabljate komplet zimskih pnevmatik skozi vse leto, se bo ta ista prožna plast hitreje obrabila pri toplejših temperaturah. Na ta način se življenjska doba skrajša za kar 60%. Obstaja tudi velika verjetnost, da bi jih morali zamenjati prej kot, e bi jih preprosto zamenjali pomladi.

Pri visokih temperaturah se priporoča uporaba celoletnih ali letnih pnevmatik. Letne pnevmatike so izdelane z drugačno mešanico gume, ki je zasnovana tako, da prenese višje temperature. Zmes, ki pa se uporablja v letnih pnevmatikah pa bi v zimskih razmerah kmalu postala trda in krhka.

Celoletne pnevmatike pa so zasnovane tako, da prenesejo nižje temperature ter tople in suhe razmere. Če boste poleti uporabljali zimske gume, pa boste plačali tudi več za gorivo.

Zimske gume na spletni strani enaa

Oglejte si naše zmagovalce tedna! Na voljo imamo široko ponudb popularnih znamk pnevmatik kot so: Sava, Bridgestone, Dunlop, Kleber, Hankook, Goodyear, Kumho in Continental.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Električna kolesa za mestno vožnjo

Prenosne klime za hitro osvežitev

S televizorjem na svetovno prvenstvo

9 razlogov za nakup športne ure