10 nasvetov s katerimi bo vaša dnevna soba res izstopala

10 nasvetov s katerimi bo vaša dnevna soba res izstopala

Okrasitev dnevne sobe je lahko težka naloga, če imate majhen proračun. Da ne omenjamo, da je velikost dnevne sobe običajno najbolj problematičen vidik postopka dekoracije. To je skupni prostor celotne družine, kjer preživljate vaše večere in ga želite narediti čim bolj prijetnega. Ne glede na zasnovo, ki jo želite izbrati, je ena stvar gotova: če je prostor velik ali majhen, ne želite preobremeniti dnevne sobe z veliko pohištva ali okraskov.

#1 Barve sten

Barva, ki jo boste izbrali za stene vaše dnevne sobe, bo najpomembnejša izbira, saj bodo na njej temeljili vsi okraski, njihova barvna paleta ali tema dekorja.

Barvajte v svetlih barvah in odtenkih, če želite vizualno povečati velikost majhne dnevne sobe. Ne marate bele barve? Izberite kremno, bledo rjavkasto, svetlo modro, sivo ali barvo blede breskve. So prijetne, odprte, svetle in jih je lažje dopolniti z drugimi predmeti v prostoru. Na primer, če se odločite za bledo rjavkasto sliko, so lahko barve okraskov nevtralni odtenki, kot so bledo rožnata klubska mizica, dramatičen kavč ali kremna preproga. Takšna kombinacija bo vaši dnevni sobi dodala prefinjenost.

Vendar pa izbira svetlih barv za majhne prostore ni pravilo. Notranjost se mora ujemati z vašo osebnostjo in, če so vam temne barve najljubše, potem jih izberite. Temna barva lahko doda tudi eleganten pridih in zaradi preprostega dejstva, da zabriše robove sten, bo vaša dnevna soba videti večja. Da ne bi ustvarili pretemnega vzdušja, poskrbite, da boste dodali pohištvo in okraske svetlih barv, kot so bele zavese, svetlo modra sedežna garnitura ali rumenkaste vaze, da boste lahko uravnotežili videz.

#2 Blazine

Blazine so daleč najboljši okrasni dodatek, ki ga lahko kupite. Udobne, a elegantne blazine lahko popestrijo vašo dnevno sobo in vaš kavč. Glede na barve pohištva ali sten je na voljo široka paleta vzorcev, barv in tekstur med katerimi lahko izbirate.

Ne pozabite, da lahko barve mešate, če ne želite, da se vaš dekor ujema. Če imate na primer siv kavč s sivimi ali belimi blazinami, dodajte nekaj oranžnih blazin za pikanten in živahen pridih.

#3 Velikost pohištva

Izberite pohištvo glede na velikost vaše dnevne sobe. Tudi, če velik kavč ponuja več udobja, strokovnjaki priporočajo izbiro bolj kompaktnega modela, ki ne zavzame veliko prostora. Enako pravilo velja za klubsko mizico ali regale.

#4 Lestenci

Starinski ali moderni so najbolj elegantni predmeti vaše dnevne sobe, ki bodo prostoru dodali subtilen in topel občutek. Poleg tega lokalna razsvetljava dela čudeže. Zato ne oklevajte z uporabo svetilk, reflektorjev ali sveč.

Za prijetno vzdušje uporabite stenske luči. Prihajajo z različnimi, čudovitimi vzorci, kot so cvetlični ali rustikalni.

#5 Ogledala

Ogledala lahko uporabite za občutek večjega prostora. Podobno kot svetlobni predmeti imajo tudi ogledala neverjetne oblike, velikosti in dizajne, da se ujemajo z vašimi željami in temami. Za eleganten dekor se lahko odločite za okroglo okrašeno ogledalo ali pa izberete vrtljivo ogledalo, če želite dokončati svoj sodoben dekor. Če želite osvetliti sobo pa postavite ogledala blizu okna ali pred okno.

#6 Rože

Rože nikoli ne gredo iz mode. Ne glede na velikost vaše dnevne sobe bodo majhne ali velike praproti v lončkih s cvetjem ustvarile sveže, barvito in nežno vzdušje. Idealno bi bilo, če bi velike zelene rastline postavili v kote in pa tudi središče sobe.

Ne glede na to, ali ste izbrali svetlo ali temno stensko poslikavo, dodajte rože, katerih barve se ujemajo ali osvetlijo sobo (sončne rože za modro-mornarsko/rjavo stensko poslikavo ali rdeče vrtnice za kremno barvo).

#7 Lesena tla

Enako kot stenska slika, so tla pomembna osnova za preostanek vašega dekorja. Čeprav so preproge bolj tradicionalne in rabljene, oblikovalci menijo, da so tla iz trdega lesa najboljša izbira. Trdi les je klasičen, eleganten in odlična naložba, če nameravate hišo prodati. Poleg tega se odlično poda h kateri koli temi, ki jo boste izbrali. Ne glede na to, ali je videz sodoben ali slikovit, obstajajo različne vrste lesa in barve, ki jih lahko izberete za razkošen, topel ali futurističen videz.

Češnjev les je običajno drag, vendar se lahko odločite tudi za brezov ali hrastov les in laminat po dostopnih cenah (poskrbite pa, da je laminat dobre kakovosti, saj želite, da bo trajal dolgo).

#8 Okna

Kakšna bi bila dnevna soba brez oken? Pri izbiri materiala za okna morate biti preudarni in kupiti tiste, ki nimajo le elegantnega videza, ampak so tudi odpornejša. Če imate radi nekaj bolj rustikalnega ali modernega, lahko izberete lesene ali navpične žaluzije.

#9 Manj je bolje

Čeprav lahko vsi zgornji predlogi pozitivno vplivajo na vašo notranjo opremo, ne pozabite, da vam v dnevni sobi ni treba dodati vsega. Manj, ko imate dekorativnih predmetov, bolj sproščen in odprt bo videti prostor. Izberite predmete, ki ustrezajo vaši osebnosti in dekorju.

#10 Čistost

Ja! Eden najučinkovitejših načinov, da vaša dnevna soba izstopa ne glede na temo ali trend je, da ostane čista. Neurejen življenjski prostor bo vedno ustvaril neprijetno vzdušje in bo zagotovo pošiljal negativno vibracijo.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Kako izbrati pravo vrtno pohištvo?