HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE

Hladno stiskana hrana za pse nastaja pri nižjih temperaturah, da ohrani bistvena hranila v sestavinah. S kuhanjem z manj toplote lahko dobimo bolj hranljivo in zdravo hrano za pse, ki zadrži več eteričnih olj.

Sestavine se počasi mešajo s hladno vodo. Zmes nato stisnemo, da nastanejo majhne, užitne oblike, ki jih poznamo kot “drobljenke”.

Ta proces sicer ustvari nekaj toplote, vendar običajno le v območju 45-80 °, kar velja za izredno nizko v primerjavi s tradicionalnimi metodami. V proces ni vključena niti para.

 

ZAKAJ IZBRATI HLADNO STISKANO HRANO ZA VAŠEGA KUŽKA ?

Hladno stiskana hrana za pse je veliko lažja za prebavni sistem, saj se hitreje razgradi in raztopi kot običajni drobljenci. To preprečuje otekanje trebuha vašega psa in s tem zmanjšuje tveganje za zdravstvene težave, kot je napihnjenost/želodčni dilatacijski volvulus.

Menijo, da je hrana za pse okusnejša. Seveda ne bomo nikoli vedeli, ali je to res, vendar je bilo znano, da je bolj privlačen za pse z manj apetita, kot so starejši psi.

Psa tudi spodbuja, da pije več vode, tako da ostane hidriran. Za razliko od drugih suhih živil, ki zavirajo potrebo po vodi.

NAJBLIŽJA ALTERNATIVA SUROVI HRANI

Idealno bi bilo, če bi vsak lastnik psov zagotovil prehrano s surovo hrano, vendar to za večino od nas preprosto ni praktično. Poleg tega je ravnanje s surovo hrano lahko nevarno za starejše, nosečnice ali tiste z oslabljenim imunskim sistemom.

Najbližji način za varno približevanje prehrane s surovo hrano je s hladno stiskanimi proizvodnimi metodami, ki ohranijo vse dobrote surove prehrane, vendar ostanejo predelane in kot take varne za uporabo.

 

NIŽJI TEKOČI STROŠKI

 Z zagotavljanjem popolnoma hranljive prehrane iz hladno stiskane pasje hrane spodbuja rast in zdrav in aktiven življenjski slog. Ker je lažje prebavljiv, hranljiv in vsebuje manj obrokov (za vsak obrok bo morda potrebno do 30 odstotkov manj hrane, saj je tako hranljiva v primerjavi s kilogrami) in pravi stroški postanejo očitni.

S spodbujanjem zdrave in hranljive prehrane iz hladno stiskane pasje hrane boste verjetno videli veliko manj napihnjenosti in prebavnih težav ter posledično veliko manj obiskov pri lokalnem veterinarju. Dolgoročno bi lahko prihranili na tisoče samo pri zdravljenju.

 

 

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE

Ni skrivnost, da visoka vročina zmanjšuje hranilne vrednosti, zato je po medicinskih revijah bolje, da zelenjavo kuhamo na pari, kot pa jo kuhamo. Podobno visoka toplota, povezana z ekstrudiranjem, vpliva na hranilno vrednost, ki jo naši psi prejemajo iz drobtin. Toplota zmanjšuje skupno količino beljakovin, hranil in sladkorjev (kompleksnih škrobov), ki so bistveni za srečnega in zdravega mladiča skozi vsako fazo njihove rasti in zrelosti.

Na kratko, hladno stiskanje je prava pot, če želite povečati moč vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki jih vaš pes uživa. Nizka in kratka uporaba toplote pri predelavi hladno stiskane hrane za pse zagotavlja, da se vaš pes čim bolj približa prehrani s surovo hrano glede okusa in prebavljivosti.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Potrebna oprema za začetek akvaristike z morsko vodo

Hladno stiskana hrana za pse

Kakovostna hrana za pse

Mačja hrana