hrana za pse

Hrana za pse

Hrana za pse

Hrana za pse je bistvenega pomena za zdravje in dobro počutje našega psa, poleg fizične in mentalne zaposlitve. Lahko se odločimo in hrano pripravljamo sami. Predvsem gre tu za kuhano ali surovo hrano za pse. Je pa priprava hrane doma za lastnika zahtevna. Potrebno je imeti veliko znanja in časa, da zagotovimo našemu psu vse kar potrebuje.

Enostavneje je izbrati primerno hrano za psa kar v specializirani trgovini za male živali. Na voljo imamo tako klasične brikete, kot hladno stiskane pelete, mokro hrano v pločevinkah ali vrečkah, pa tudi zamrznjene obroke surove hrane za pse. V kolikor kuža ni občutljiv lahko hrano tudi menjavamo ali celo kombiniramo.

Nekateri proizvajalci ponujajo hrano razdeljeno po življenjskih obdobjih psa (mladički, odrasli, starejši psi), velikosti psa (mini pasme, srednje in velike) in prehranskih potrebah (za aktivne pse, pretežke,…). Nekateri pa se raje odločijo za hrano, ki pokriva vsa življenjska obdobja in velikosti psov, različna je le količina hrane, ki jo psu ponudimo.

V trgovini za male živali vam bodo zagotovo svetovali tisto, ki bo za vašega psa najprimernejša. Prav pa je, da tudi sami preverite sestavine v hrani. Kvalitetno hrano prepoznamo po visokem deležu mesa, kakovostnih žitih (ali pa jih sploh nima) in virih maščobe. Pogosto imajo dodana tudi zelišča za holističen pristop k prehrani psov. Izogibajte se hranam z nizkim odstotkom mesa, visokim deležem koruze ali pšenice in tistim, ki vsebujejo umetna barvila, arome in konzervanse.

Koliko hrane za pse moj kuža potebuje?

Na vsaki kupljeni hrani je navedena tabela s težo psa, če gre za hrano za mladičke tudi starostjo psa ter priporočeno dnevno količino hrane. Tabela nam je v veliko pomoč v prvih dneh ali tednih po menjavi hrane, ni pa nujno, da bo količina resnično ustrezala našemu psu. Nekateri potrebujejo bistveno manj hrane, drugi več. Opazujte svoje psa in njegovo počuje in telesno težo in po potrebi količino hrane prilagodite.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Potrebna oprema za začetek akvaristike z morsko vodo

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE

Hladno stiskana hrana za pse

Kakovostna hrana za pse