Klimatske naprave

Klimatske naprave

Kako preživeti sezono alergij?

Približuje se pomladni čas, toplejše vreme in na žalost sezona alergij. Če kihate, imate zamašen nos in solzne oči, ste eden izmed mnogih, ki trpijo za alergijami. Morda poznate nekaj trikov, s katerimi si boste sezono alergij naredili nekoliko bolj znosno, toda tisto, česa morda ne veste je, da slaba kakovost zraka v zaprtih prostorih vašega doma, lahko vaše stanje še poslabša.

Kaj lahko še storite za zmanjšanje sezonskih alergij?

Menjava filtrov klimatske naprave

Menjava filtrov klimatske naprave je preprosta naloga, ki bi morala biti obvezna na seznamu opravil za vzdrževanje. V kratkem času se lahko klimatska naprava napolni z umazanijo, prahom, cvetnim prahom in drugimi nečistočami. Če imate alergije, je pomembno da redno preverjate filter in razmislite o njegovi zamenjavi enkrat na mesec. Prav tako se prepričajte, da kupujete kvalitetne filtre, saj bodo pomagali pri alergijah in astmi.

Ko pomislite na alergene, vam sigurno pridejo na misel tudi pršice. Pršice so zelo pogoste in sprožilec alergij pri posameznikih. Pršice lahko okoli svojega doma zmanjšate tako, da odstranite prah, operete posteljnino in očistite zračnike. Ne uporabljajte kemikalij za prah, ker vas lahko one samo še bolj dražijo. Priporočljiva je uporaba vlažnih krp ali krp iz mikrovlaken.

Razvlaževanje

Razvlaževanje vašega doma predvsem spomladi je lahko v veliko pomoč. Visoka vlažnost povzroča plesen, zaradi česar se lahko alergije še povečajo. Če boste zmanjšali količino vlage v zaprtih prostorih, boste zmanjšali tudi količino plesni.

Čiščenje okolice klimatske naprave

Zunanja enota lahko zlahka nabere ogromno umazanije, kar pa sčasoma lahko postane velik problem. Sčasoma se bo enota zamašila in trajalo bo dlje, da ohladite svoj dom. Poleg tega vaš sistem ne bo deloval tako dobro kot bi moral, če ne bo imel ustreznega pretoka zraka okoli zunanjih tuljav kondenzatorja. Že ročno čiščenje okoli klimatske naprave, bo pomagalo, da bo zrak bolj čist.

Redno vzdrževanje klimatske naprave

Redno vzdrževanje je potrebno za učinkovito in normalno delovanje sistema klimatske naprave. Če vaš sistem ne deluje najbolje, vam ne bo pomagal zmanjšati alergij. Vsaj enkrat letno morate načrtovati vzdrževanje vaše klimatske naprave.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Ali so novejše klimatske naprave še vedno glasne?

Ogrevanje na klimatsko napravo

Prezračevanje vašega doma

Klimatska naprava