Mačja hrana

Mačja hrana

Kako izbrati hrano za mačke?

Zdravje mačk je za lastnike velikega pomena, pri tem pa veliko vlogo igra kvaliteta mačje hrane.

Mačke so mesojede živali, kar pomeni da za preživetje potrebujejo mesno prehrano. Tako kot ljudje mačke potrebujejo zdravo in uravnoteženo prehrano na vseh stopnjah življenja. Možnosti izbire zdrave mačje hrane spodbujajo in pospešujejo rast mucka tudi v odrasli dobi. Za pravilen razvoj se morate držati prehrane, ki je bogata s hranili.

Beljakovine, ogljikovi hidrati in maščobe

Najbolj zdrava hrana za mačke je tista, ki vsebuje potrebna hranila za uravnoteženo prehrano. Redne prehranske potrebe mačke za zdravo življenje poleg čiste, sveže vode vključujejo tudi uravnoteženo prehrano, vključno s hranili, kot so beljakovine, ogljikovi hidrati in maščobe, ki pomagajo ohranjati zdrave mišice, kožo in dlake vaše mačke. Ogljikovi hidrati so pomembni za zagotavljanje energije, kar mački omogoča, da funkcionira dlje časa.

Običajne sestavine konzervirane mačje hrane

Piščanec, ječmen, puran, tuna, koruza in posušeni jajčni izdelki so odličen vir beljakovin.

Ribje in sojino olje. Maščobe so bistvenega pomena za zdravo mačjo hrano, zlati za shranjevanje energije.

Zmleta polnozrnata koruza. Ogljikovi hidrati dajejo mucki energijo, ki jo potrebuje.

Omega 3 in 6 maščobni kislini. Te maščobe najdemo v ribjem olju, jajcih in lanenih semenih. Mucki zagotavljajo čudovito dlako in gladko kožo.

Kalcij. To hranilo zagotavlja močne in zdrave kosti ter mišice.

Vitamin E in C. Oba vitamina ščitita celice vaše mucke, hkrati pa ohranjata njen imunski sistem.

Starost in stanje

Pred nakupom zdrave mačje hrane se posvetujte s svojim veterinarjem. V mislih je potrebno imeti več stvari, npr. starost mucke. Ne pozabite, da mladi mucki potrebujejo posebno prehrano, saj rabijo določeno količino hranil, ki jim bodo pomagala zdrasti.

Mačja hrana, namenjena odraslim muckom, morda ne vsebuje vseh hranil, ki so najpomembnejša za odraščajočega mucka. Ko se mačke starajo, se njihov metabolizem upočasni, podobno kot pri ljudeh.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Potrebna oprema za začetek akvaristike z morsko vodo

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE

Hladno stiskana hrana za pse

Kakovostna hrana za pse