Moderne kuhinje

 vam v salonih pohištva Prevc prikažemo s 3D izrisom!

Klasične in moderne kuhinje, ki jih najdete v naših salonih Prevc, so narejene iz kvalitetnih materialov, zaradi česar so zelo vzdržljive in imajo dolgo uporabno dobo. Zastopamo znamke Gorenje (mali in veliki gospodinjski aparati), Danküchen in Alples. Ker je v današnjem času kuhinjski prostor namenjen obedovanju in druženju in tu preživimo veliko časa, je prav, da se v njem počutimo prijetno in sproščeno. V Alples studiu BTC Ljubljana in salonu Žabnica pri Kranju, si lahko ogledate razstavne eksponate in se tako prepričate o kvaliteti pohištva. Naši strokovnjaki vam bodo pomagali izbrati ustrezno pohištvo za vaš prostor. V salonih vam brezplačno svetujemo in omogočamo brezplačni vpogled v 3D izris kuhinj. Za svetovanje in izmere na domu nas lahko pokličete in dogovorili se bomo za ustrezen termin. Nudimo klasične in moderne kuhinjske elemente narejene po meri.

Moderne kuhinjske elemente vam izdelamo v vseh barvah, med najpogostejšimi barvami, ki jih kupci izberejo, pa so bela, magnolija in hrastove barve lesa. Bele kuhinje dajo prostoru pridih elegance. Pohištvo v barvi magnolije se največkrat uporabi za majhne prostore, saj jih optično poveča. Prav tako je svetlo pohištvo primerno za prostore, ki nimajo zadostne naravne ali umetne svetlobe. Čiščenje svetlih kuhinjskih elementov je preprosto, saj je bela barva neobčutljiva, vendar pa je potrebno biti pozoren, kako je pohištvo lakirano in to upoštevati pri uporabi čistil za čiščenje.

SALON KUHINJ PREVC

 

Moderne bele kuhinje v visokem sijaju ali mat izvedbi so preproste za čiščenje

Klasične in moderne bele, a tople kuhinjske površine so vsakodnevno izpostavljene raznim obremenitvam, zato zahtevajo primerno nego. Za ohranjanje vrednosti lakiranega kuhinjskega pohištva je potrebno upoštevati določena navodila za nego. Vrata kuhinjskega pohištva, ki so oplemenitena ali zaključena s folijo, čistimo s kombinacijo tople vode in čistila za umivanje posode, pri tem pa uporabljamo bombažno krpo. Vlago, ki ostane na površini pohištva, je potrebno obrisati s suho krpo. Trdovratne madeže je potrebno očistiti z namenskim čistilom. Uporaba sredstev za poliranje, abrazivna čistila ter razne trde gobice in krtače, ni priporočljiva. Prav tako odsvetujemo uporabo čistil, ki vsebujejo klorovodikove spojine, aceton, nitro razredčila in določena topila. Vsako sredstvo za čiščenje vedno preizkusite pred uporabo na notranji strani pohištva, ki ni vidna. Lakirana kuhinja visok sijaj ali mat izvedba se čisti popolnoma enako kot kuhinjsko pohištvo iz iverala. Ročaji na kuhinjskem pohištvu se negujejo enako kot površina vrat bele kuhinje.

 

V moderne kuhinje vgrajujemo delovne plošče v različnih barvah in vzorcih

Delovne plošče modernih kuhinj lahko izbirate v temnih ali svetlih barvah. Obraba, ki je rezultat vsakodnevne uporabe, se bolj vidi na enobarvnih delovnih ploščah in v temnih barvah kot na večbarvnih svetlejših površinah. Delovna plošča iz enega kosa je 100% odporna na vlago. Ko se delovna plošča, ki je sestavljena iz več delov vgrajuje v moderne kuhinjske elemente, se vsi spoji strokovno zatesnijo, kljub temu pa še vedno odsvetujemo postavljanje grelnikov vode, kavnih aparatov ali cvetličnih lončkov, kjer obstaja nevarnost uhajanja vode. V primeru razlitja tekočine jo morate takoj obrisati. Na površino delovne plošče v moderni kuhinji oziroma spremembo barve površine plošče lahko vpliva tudi vlaga oziroma para iz pomivalnega stroja, če ga odpirate takoj po končanem ciklusu. Zato priporočamo odpiranje stroja 30 minut po končanem ciklusu pranja.

 

 

Razni dodatki pričarajo še bolj glamurozen izgled moderne kuhinje

Dodatki, ki so nepogrešljivi v vsaki kuhinji, so razni svetlobni elementi. Razsvetljavo je smiselno vključiti že v načrtovanje kuhinjskega prostora. Moderne kuhinjske prostore lahko opremimo s tremi vrstami osvetljave: opravilna, dekorativna in priročna. Opravilna osvetljava je razporejena tako, da moderna kuhinja postane učinkovit delovni prostor za vsakodnevna opravila kot je priprava obrokov. Svetila, ki so nameščena pod viseče omarice zagotavljajo delovno svetlobo, ki pravilno osvetljuje delovno ploščo. Dekorativna osvetljava doda kuhinjskemu prostoru globino in poskrbi za pravo vzdušje. Nameščena je lahko v podnožje omaric, nad kuhinjske elemente, pod pult ali v vitrine. Ima največji učinek na končni izgled kuhinje. Danes se uporabljajo LED svetila, ki so zelo ekonomična, saj imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Priročna osvetljava se uporablja v notranjosti kuhinjskih elementov, saj nam zelo olajša iskanje stvari.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Kuhinje Dankuchen

3D izris kuhinje

3D izris kuhinje

Kuhinje Alples