Ogrevanje na klimatsko napravo

Ogrevanje na klimatsko napravo

Kako drago je ogrevanje na klimatsko napravo v poslovnem prostoru?

Nekoč je veljalo, da je ogrevanje na klimatsko napravo sicer mogoče, a nesmiselno. Slednje se je prijelo kot večinsko mnenje, saj je bilo ogrevanje na elektriko enostavno predrago. A tehnologija napreduje skorajda iz dneva v dan in jasno je, da tovrstne trditve vsekakor ne držijo več.

Sodobne klimatske naprave so izdelane iz najboljših materialov in vsebujejo zelo sofisticirano elektroniko. Prav ta pa jim omogoča, da se zelo dobro izkažejo tudi pri ogrevanju. Seveda je pred nakupom potrebno imeti razčiščenih nekaj detajlov. Pa poglejmo kateri so to.

Tovrstno ogrevanje poslovnega prostora je smiselno

Tako kot velja za hlajenje, je kvadratura prostora zelo pomemben podatek tudi pri ogrevanju. Imate morda v lasti, ali v najemu manjšo, morda srednje veliko pisarno? Potem je ogrevanje na klimatsko napravo vsekakor nekaj na kar je vredno pomisliti.

Še posebej v primeru kadar to ne zajema silno visokih stropov, bo ta način ogrevanja za vas zelo primeren. Ogrevanje na klimatsko napravo se velikokrat uporablja tudi kot dogrevanje. Denimo v tistih nekoliko hladnejših jutrih ali večerih, ko centralnega ogrevanja še ne uporabljamo. Za poslovni prostor je to torej idealna rešitev.

Na kaj je treba biti pozoren?

Za začetek morate biti pri nakupu klimatske naprave pozorni na to, da funkcijo ogrevanja sploh ponuja. Tako je, vse klime pač niso tudi ogrevalne. Ko boste enkrat zožili izbor za potencialni nakup, sledi preverjanje njihove moči. Prav moč klimatske naprave vam bo, ob upoštevanju kvadrature prostora, dala končne podatke.

Pri tem vsekakor zaupajte in prisluhnite strokovnjakom. Prodajalec klimatskih naprav je zagotovo strokovnjak na tem področju, kateremu je vredno zaupati. In ne le kvadratura, pozorni morate biti tudi na višino stropa. Zakaj? Ker dejansko ne ogrevate površine tal, pač pa celoten zrak, ki se nahaja med njimi in stropom.

Na voljo tudi prenosne klime za ogrevanje

Če imate morda pisarno, ali kak drug delovni prostor, ki občasno potrebuje nekaj dogrevanja, boste veseli nad prenosno rešitvijo. K sreči obstajajo tudi prenosno hladilne/ogrevalne klimatske naprave. Na ta način boste toploto prenašali kar s seboj. Še posebej dobrodošlo za tiste, ki bi jo potrebovali na različnih lokacijah.

Morda dopoldneve v poslovnem prostoru, preko vikenda pa doma v delavnici ali pa na vikendu. Ogrevanje s klimatsko napravo je tako povsem na mestu, če le predhodno upoštevate nekaj pomembnih dejstev, ki smo ji našteli nekoliko višje.

Kako varčno je tovrstno ogrevanje?

Morda vas bo presenetil podatek, da je ogrevanje na klimatsko napravo lahko celo do 60% cenejše od ogrevanja s plinom. Ogrevanja na olje na tem mestu sploh ne bomo omenjali. Po drugi strani pa tovrstno ogrevanje ni le varčno, pač pa je posledično tudi okolju prijaznejše.

Takšen nakup, oziroma strošek se vam bo v sorazmernem času povsem povrnil. Morate pa biti pred nakupom zares pozorni, da se odločite za napravo, ki bo dovolj (pa tudi ne preveč) močna. Za konec pa dodajmo še eno pozitivno novico. Vaš prostor se bo zelo hitro ogrel, saj za razpihovanje toplega zraka poskrbi vgrajen ventilator.

 

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Ali so novejše klimatske naprave še vedno glasne?

Klimatske naprave

Prezračevanje vašega doma

Klimatska naprava