senčila

Senčila

Kako lahko senčila pripomorejo k boljšemu bivanju v vašem domu?

Dandanes je težko najti hišo, stanovanje ali drug bivalni objekt, ki nima senčil. Pravzaprav skoraj nemogoče. Le zakaj? Preprosto zato, ker senčila pomembno pripomorejo k udobju bivanja, s tem pa izboljšajo splošno kakovost naših življenj.

Zasebnost

Eden najpomembnejših razlogov, zakaj se ljudje odločamo za namestitev senčil, je seveda želja po zasebnosti. Z njimi zakrijemo okna in balkonska vrata ter skrijemo naš vsakdan pred radovednimi očmi sosedov in mimoidočih.

Zvočna izolacija

Redkokdo sicer na svoja okna namesti senčilo le zato, da bi izboljšal zvočno izolacijo. Je pa to seveda zelo dobrodošel bonus. Manj hrupa od sosedov in avtomobilov vedno prav pride, da lahko nemoteno počivamo oziroma delamo.

Toplotna izolacija

Vročega poletja si brez senčil pravzaprav sploh ne moremo več predstavljati. Z njimi preprečimo vdor toplih sončnih žarkov v prostor, zaradi česar tudi ob najbolj vročih dneh bivalni prostori ostanejo prijetno hladni. Marsikdo pa se sploh ne zaveda, da dodatna plast na oknih tudi pozimi poskrbi za primerno toplotno izolacijo. Takrat seveda toploto pomaga zadržati v notranjosti objekta.

Varnost

Nekatere vrste senčil lahko pomembno prispevajo tudi k varnosti objekta. Vlom skozi okna je pri krepkejših senčilih precej zahtevna naloga, če ne celo nemogoča. Pripravna rešitev torej za vse stanovanjske, počitniške in tudi poslovne objekte.

Dizajn

S senčili lahko tudi pomembno vplivamo na zunanji videz objekta oziroma videz notranjih prostorov. Tako prenehajo biti le funkcijski pripomoček, temveč pomembno sooblikujejo tudi estetiko naših domov.

Zunanja ali notranja senčila?

Vsaka imajo svoje prednosti in se bolje odrežejo pri določenih zgoraj omenjenih kategorijah. Pri izbiri vam z veseljem pomagajo naši Tehrol strokovnjaki. Kontaktirajte nas še danes!

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Zunanja senčila

Rolete

Tehrol