Zunanja senčila

Zunanja senčila

Zdi se, da ste šele včeraj hrepeneli po toplejših temperaturah in dolgih poletnih dneh sonca. Toda zdaj, ko so tukaj, se vam zdi, da je preveč vroče ali presvetlo, da bi šli ven. Seveda, zavese rimske zavese, ki ste jih namestili v svojem domu, zagotavljajo senco in ohranjajo vaše prostore hladne. Toda ali ste kdaj razmišljali, da bi okensko oblogo obesili na zunanjo stran okna? Zunanja senčila niso novost. Pravzaprav so precej pogosta značilnost domov po Evropi. Vendar pa jih v Ameriki na domovih ne vidijo tako pogosto. Toda to se bo kmalu spremenilo, ko boste spoznali prednosti zunanjih senčil.

Prilagodljivost

Morda je najpogostejši razlog, da so se mnogi odločili, da ne bodo namestili zunanjih senčil, ker jih skrbi, da bodo to ogrozilo lepoto njihovega doma. Toda resnica je ravno obratna. Zunanja senčila so prilagodljiva. To pomeni, da so lahko enake barve kot zunanjost ali vaš dom in se tako mešajo, namesto da bi izstopali. Po drugi strani pa, če iščete okensko oblogo, ki bo dala izjavo, lahko prilagodite svoje odtenke, da dodate malo okrasnega pridiha zunanjosti vašega doma. Kakorkoli že, odločitev je odvisna od vas. V tem je lepota zunanjih senčil.

Izboljšuje vaš pogled

Z namestitvijo zunanjih senčil  je lepota oblike in oblikovanja vašega okna v popolnem pogledu na dom. Poleg tega vaša vidna črta navzven ni več blokirana. Če imate na stenah obešena velika umetniška dela ali dodelane lesene izdelke po robovih oken, jih boste zdaj vi in ​​vaši gostje lahko videli brez motenj. Poleg tega draperije in rolete zavzamejo prostor tudi na vaših stenah in naredijo stenske oznake zahvaljujoč namestitvi nosilcev, palic in pritrdilnih naslonov. Zunanja senčila ponujajo preprosto rešitev prilagodljive zaščite oken brez ogrožanja osebnega okusa.

Nadzor temperature

Raziskave so pokazale, da zunanja senčila običajno znižajo temperaturo prostora za približno 20 stopinj v primerjavi s tistim, ki nima okenske obloge. Zunanja senčila lahko zmanjšajo 95% sončne toplote, še preden dosežejo površine vaših oken. Nasprotno pa zunanji odtenki pozimi bolje uravnavajo sobno temperaturo, da ohranjajo toploto v domu.

Blokirajo učinek UV žarkov

Ne samo, da ima poletno sonce izjemno ogrevalno sposobnost, temveč so lahko tudi njegovi žarki škodljivi. Ko so zunanja senčila nameščena na zunanji strani doma, blokirajo sončne U.V. žarki, ki vstopajo skozi vaša okna. Brez njih lahko ostra sončna svetloba že po nekaj mesecih v sobi brez senčil barvo nekoč mornarsko modrega kavča hitro zbledi v svetlo modro. To isto se lahko zgodi, če namestite zunanja senčila okoli terase ali pergole. Varujete svoje zunanje pohištvo pred gnitjem sonca. To je staranje, bledenje in propadanje videza pohištva na terasi, ki ostane na soncu brez sence.

Tehrol Hiša Senčil

To je le nekaj prednosti namestitve zunanjih senčil. Druge prednosti lahko vključujejo zmanjšanje onesnaževanja s hrupom ali povečanje vaše osebne zasebnosti. Vendar pa ne boste mogli v celoti ceniti ali spoznati prednosti tovrstnih okenskih oblog, dokler jih ne namestite na svoj dom ali teraso. Takrat boste resnično lahko uživali v sončni svetlobi in vsej poletni lepoti.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Rolete

Senčila

Tehrol