učenje nemščine

5 načinov, kako bo učenje nemščine postalo zabavno

Dobro znanje nemškega jezika vam odpira številna vrata v svet, saj služi kot odlična odskočna deska tako v zasebnem kot poslovnem življenju. Učenje nemščine pa je veliko več kot le »piflanje« slovnice na pamet in spreganje nepravilnih glagolov. Zbrali smo pet zabavnih pristopov, s katerimi boste popestrili učenje nemščine.

 

 1. Prepevajte v nemščini


  Nemški jezik lahko spoznavate tudi prek nemških pesmi. Na platformi za pretočne vsebine Spotify ali kanalu za predvajanje vsebin YouTube si lahko ustvarite seznam nemških pesmi (das Lied) ter mu prisluhnete med kuhanjem, na sprehodu ali ko se odpravite v fitnes. Tako boste ponotranjili pravilno nemško izgovarjavo (die Aussprache) ter se naučili številne nove besede. Če pa se boste opogumili in na karaokah (das Karaoke) zapeli kakšno pesem v nemščini, boste premagali tudi strah pred govorjenjem v nemščini.

   

 2. Razmigajte se po nemško


  V pričakovanju poletja številni v svojo vsakdanjo rutino vpeljejo še telovadbo (das Sportmachen). Da bi si popestrili vaje (die Leibesübungen), ki jih delate običajno, lahko na spletu poiščete tudi kakšno vodeno vadbo (das Training) v nemškem jeziku. Naučili se boste nemške izraze za posamezne vaje in pri tem poskrbeli za svoje zdravje (die Gesundheit).

   

 3. Pišite dnevnik v nemščini


  Številni pišejo osebni dnevniki (das Tagebuch), saj tako ob koncu dneva lažje strnejo svoje misli (die Gedanken) in se pripravijo na nov dan. Osebni dnevnik pa služi tudi kot spominska knjiga, saj ga lahko kadarkoli prelistate ter se spomnite svojih doživetij (das Erlebnis). Če nemščine še ne obvladate, lahko začnete le z nekaj povedmi na dan. Sčasoma boste lahko tudi daljše dnevne vtise zapisali v nemškem jeziku.

   

 4. Sledite nemškim vplivnežem


  V današnjem času so družbena omrežja (soziales Netzwerk) nepogrešljiv del življenja marsikaterega posameznika. Da bi tudi ta vidik našega vsakdanjika postal poučen, lahko na Twitterju, Instagramu, TikToku ali drugih omrežjih poiščete nemške ustvarjalce vsebin – vplivneže (die Influencer), ki vas bodo tako ali drugače zabavali. Na tak način boste v stiku tudi s pogovorno nemščino (die Umgangssprache).

   

 5. Prebirajte nemške novice


  Poročila o svetovnem, pa tudi lokalnem dogajanju spremljate na nemških medijskih straneh in novičarskih portalih (das Nachrichtenportal). Tako boste izvedeli, kaj se dogaja v nemško govorečih deželah, na tekočem (auf dem Laufenden sein) pa boste tudi s svetovnim dogajanjem ter ob tem spoznali marsikatero novo besedo in nemški novinarski žargon (journalistischer Jargon).

 

Tudi v vsakdanjem življenju lahko najdemo številne priložnosti za učenje nemščine. Da pa bi znanje nemščine resnično nadgradili in dvignili na raven maternega govorca, lahko obiščete tečaj nemščine v jezikovni šoli Lingula. Na voljo so vam številni tečaji, tako začetni kot tudi nadaljevalni, zato boste zagotovo našli primernega zase.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Učenje nemščine z branjem

Nemščina za začetnike

Kako najhitreje do odličnega znanja nemščine?

Tečaj nemščine