angleščina za otroke

Angleščina za otroke

Otroci in učenje angleščine – kdaj začeti?

Angleščina za otroke je izjemna naložba v prihodnost, saj je to eden najpogosteje uporabljanih jezikov na svetu, lahko bi rekli kar globalni jezik. Nekateri učenci se z angleščino srečajo že v predšolskem obdobju, ko se z njo začenjajo spoznavati predvsem prek igre.

Učenje skozi igro

Učenje tujih jezikov spodbuja mišljenje in vpliva na razvoj možganov, zato številni starši otroke že v zgodnjem otroštvu vpišejo na jezikovni tečaj in jim tako omogočijo, da bodo z leti učenja govorili angleško, kot da bi bil to njihov materni jezik. Otroci so namreč v zgodnjem obdobju med tretjim in petim letom kot spužvice, ki vase srkajo nove besede ter predvsem s ponavljanjem ter na sproščen in zabaven način, prek igre, zgodbic, gibanja in ustvarjanja, pridobijo posluh za tuji jezik ter podlago za boljšo izgovarjavo.

Zakaj učiti otroke tujih jezikov?

Znanje angleščine je pomembno iz več razlogov: otroci se prek učenja tujega jezika spoznavajo s tujimi kulturami, kar omogoča boljše razumevanje sveta ter pridobitev globalne perspektive. Poleg tega poznavanje tujih jezikov posamezniku omogoča uspešnejšo mobilnost na osebni in poklicni ravni ter pomeni odlično odskočno desko na trgu dela.

Stari rek »več jezikov znaš, več veljaš« v času globalizacije velja bolj kot kadarkoli prej. Angleščina za otroke tako pogosto pomeni prvi stik s tujim jezikom, zato je še pomembneje, da otroci na jezikovnem tečaju k učenju pristopijo sproščeno in v prijetnem okolju – da jih torej ne zamorimo. Če se otrok tujega jezika začne učiti že zelo zgodaj, pa bo učenje tudi bolj enostavno, znanje pa se bo vtisnilo globlje v spomin. Učenje tujih jezikov tako koristi vsem otrokom, ne glede na njihove zmožnosti. Otroci, ki so se že v zgodnjem obdobju srečali s tujim jezikom, pa so tudi bolj odprti, imajo več samospoštovanja in več ambicij pri kasnejšem delu v šoli.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

5 načinov, kako bo učenje nemščine postalo zabavno

Učenje nemščine z branjem

Nemščina za začetnike

Kako najhitreje do odličnega znanja nemščine?