Angleščina

Angleščina

Angleščina – najbolj razširjen jezik na svetu

Na svetu se aktivno govori skoraj 6.500 različnih jezikov, med vsemi pa se najpogosteje uporablja prav angleščina. Na podlagi zadnjih statističnih podatkov je na svetu že okoli 375 milijonov ljudi, ki so materni govorci angleškega jezika. Dobra milijarda in pol ljudi pa govori angleško kot drugi tuji jezik. Prav tako je angleščina uradni jezik v 54 državah, ki se razprostirajo čez šest kontinentov. V tem pogledu gre torej resnično za svetovni jezik, ki ga lahko srečamo na vsakem koraku.

Lingua franca sodobnega časa

Ker živimo v globaliziranem svetu, je razumevanje in poznavanje sveta onkraj naših državnih meja nekaj nujnega. Angleščina je postala nepogrešljiv globalni jezik, brez katerega si težko predstavljamo vsakdanje življenje, zagotovo pa je tudi lingua franca poslovne komunikacije in mednarodnega poslovanja. Angleški jezik je torej temelj kulturnega in gospodarskega povezovanja ter služi kot odlična odskočna deska tudi pri iskanju zaposlitve.

Uradni jezik letenja

Ste vedeli, da je angleščina tudi jezik zraka? Vsi piloti morajo namreč obvladati angleščino in se v tem jeziku med vsakim letom tudi medsebojno sporazumevajo. Ne glede na svoje poreklo morajo tako mednarodni piloti pred nastopom svoje funkcije opraviti tudi ustrezno usposabljanje, kjer se seznanijo s posebnostmi letalske angleščine.

Izbira pravega tečaja

Če vam angleščina povzroča težave ali pa bi svoje znanje angleščine radi osvežili in izboljšali, je zagotovo najboljša izbira tečaj angleščine v jezikovni šoli Lingula. S pomočjo izvirne in učinkovite govorne metode Lingula – Your Licence to Speak™ boste v angleščini hitro spregovorili samozavestneje, bolj suvereno in postali boljši govorec. Ker v Linguli na prvo mesto vedno postavijo (po)govor, se pred tečajem dogovorite za svetovalni termin, da bodo skupaj z vami izbrali pravi jezikovni tečaj za vas.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

5 načinov, kako bo učenje nemščine postalo zabavno

Učenje nemščine z branjem

Nemščina za začetnike

Kako najhitreje do odličnega znanja nemščine?