jezikovni tečaj

Jezikovni tečaj

Jezikovni tečaj – kateri vam najbolj ustreza?

Kateri jezikovni tečaj bo pravi za nas, je težko vedeti vnaprej, brez svetovanja. Izbira je odvisna od naših potreb in izkušenj – ali smo se jezika že učili ali pa učenje šele začenjamo. V jezikovnih šolah lahko izbirate med različnimi tečaji, ki se med seboj razlikujejo po načinu dela, intenzivnosti, terminih … Zbrali smo nekaj najpogostejših jezikovnih tečajev:

Tečaj splošnega jezika je je namenjen tistim, ki se želijo sporazumevati v najpogostejših vsakodnevnih situacijah.

Tečaj konverzacije je idealen za tiste, ki imate dobro osnovno znanje jezika in ga želite uporabiti v praksi  ter se posvetiti pogovoru in iskrivim debatam.

Tečaj poslovne angleščine oziroma drugih tujih jezikov je namenjen tistim, ki želijo razširiti poslovni besedni zaklad in komunicirati v najpogostejših poslovnih situacijah.

Pripravljalni tečaji za mednarodni izpit iz angleščine, nemščine in drugih jezikov je vedno bolj iskan jezikovni tečaj, na katerem podrobneje spoznate vsebino izpita in izpilite tehnike reševanja nalog.

Tistim, ki imajo specifične želje po strokovnem besedišču, so namenjeni specializirani tečaji in delavnice, na katerih usvojite vnaprej izbrane govorne situacije s področij bančništva, financ, prava, prodaje, nabave, poslovnih predstavitev …

 

Izbira jezikovnega tečaja

Da bi izbrali pravi jezikovni tečaj, je najboljša pot, da si vzamemo čas in izberemo dobro jezikovno šolo, ki nudi veliko izbiro terminov in usposobljene predavatelje. Pri tem nam lahko pomagajo ne samo spletne strani šol, ampak tudi priporočila in izkušnje prijateljev, sodelavcev …

Prvi korak k izbiri jezikovnega tečaja je gotovo svetovanje, ki je v večini šol brezplačno. Obisk v jezikovni šoli je odličen način, da si o njej ustvarite mnenje in se pametno odločite. Svetujemo, da cena ni edino merilo tečaja. V jezikovni tečaj vlagate ne le svoj denar, ampak tudi svoj čas in energijo, zato preverite velikost skupin, način poučevanja in metode, izkušnje drugih tečajnikov …

Bolj kot kdaj prej drži stari rek »Kolikor jezikov znaš, toliko veljaš«. Znanje tujih jezikov je velika prednost v komunikaciji v poslovnem ali zasebnem življenju, zato izberite jezikovni tečaj, na katerem boste res govorili in ne le poslušali predavatelja in sošolcev.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

5 načinov, kako bo učenje nemščine postalo zabavno

Učenje nemščine z branjem

Nemščina za začetnike

Kako najhitreje do odličnega znanja nemščine?