tečaj ruščine

Tečaj Ruščine

Rusija in nenavadne turistične aktivnosti

Tečaj ruščine v Linguli je pogosto povezan s pogovorom o potovanjih. V Rusiji imajo turisti na voljo kar nekaj neobičajnih turističnih aktivnosti, ki jih težko najdemo drugod po svetu. Nekatere so tudi precej drage, spet druge pa so povsem brezplačne!

Skok v ledeno luknjo

Skok v luknjo na jezeru (озеро) z ledeno mrzlo vodo naj bi bila zelo poživljajoča izkušnja, ki okrepi imunski sistem in je za telo (тело) zdravilen »šok«. Za ta podvig pa ne smete biti bolni in nikakor ne smete pozabiti na topla oblačila, ki jih boste oblekli takoj po skoku!

V luknjo se je priporočljivo potopiti trikrat, vendar nikar ne zmočite glave (голова). Tudi kozarec (бокал) toplega čaja ali kuhanega vina je še kako dobrodošel po tem podvigu. Ta nora dogodivščina je brezplačna, kar je še dodaten plus. V večini ruskih regij je mogoča od konca novembra do marca.

Potapljanje s kiti

Nad to zanimivo aktivnostjo bodo navdušeni ljubitelji živali in potapljanja (дайвинг). V hladnih vodah Belega morja se lahko potapljate skupaj z belimi kiti (кит) vrste beluga. To so majhni in do ljudi zelo prijazni kiti, ki naseljujejo arktična morja. Če boste želeli plavati s kiti oziroma se potapljati, potrebujete potrdilo o opravljanem potapljaškem izpitu (экзамен).

Astronavt za en dan

V moskovski regiji, natančneje v Star Cityju, kjer se urijo astronavti, se lahko za en dan prelevite v astronavta oziroma kozmonavta (космонавт). V Star Cityju vas zaprejo v posebno centrifugo, ki modelira gravitacijsko obremenitev. Ta obremenitev naj bi simulirala občutek (ощущение), ki ga človeško telo izkusi med izstrelitvijo in ob pristanku vesoljske ladje. Stari morate biti vsaj 18 let. Skozi celoten postopek vas spremlja medicinsko osebje, ki ob znakih stiske (дистресс) centrifugo ustavi.

Kljub temu da gre za izjemno priložnost, ki naj bi bila dober približek astronavtskih občutkov, ta avantura ni za vsakega. Pravijo namreč, da se po centrifugi ljudje počutijo, kot bi jih pohodil slon (слон)! Aktivnost je tudi precej draga.

Tečaj RuščineLingula

Vas je zamikala katera od opisanih aktivnosti? Če se odpravljate na potovanje v Rusijo, vam bo tečaj ruščine zagotovo prišel prav.

 

Vir:

https://www.rbth.com/travel/destinations/countrywide/2016/09/05/6-of-the-craziest-travel-experiences-you-can-try-in-russia_627113

OSTALI ČLANKI PODJETJA

5 načinov, kako bo učenje nemščine postalo zabavno

Učenje nemščine z branjem

Nemščina za začetnike

Kako najhitreje do odličnega znanja nemščine?