učenje angleščine

Učenje Angleščine

Učenje angleščine – kaj je otrokom najbolj všeč?

Poletne jezikovne počitnice so imenitna priložnost, da otrok na drugačen način osveži in nadgradi svoje znanje angleščine. Zbrali smo 5 aktivnosti, ki so otrokom najbolj všeč.

#1 Interaktivne vaje na zaslonih

Interaktivne vaje so odličen način učenja angleščine. Veliki zasloni v Lingulinih učilnicah omogočajo poslušanje posnetkov in gledanje zanimivih videov, v katerih otroci dobijo ideje, kaj bodo povedali sami. Otroke tako z raznolikimi interaktivnimi aktivnostmi celostno obdamo z angleščino. Otroci radi zaprejo učbenike in zvezke ter snov usvojijo na drugačen, bolj zabaven in naraven način. Interaktivne vaje omogočajo lažje učenje in izkušnje kažejo, da se otrokom besedne zveze, ki jih vidijo in slišijo, hitreje vtisnejo v spomin.

#2 Igra je otrokov svet

Med otroki priljubljena aktivnost je učenje angleščine prek iger. Igre spodbujajo domišljijo, otroci se v jezik lažje potopijo in nove besede usvojijo mimogrede, ne da bi se tega zavedali. Prek iger v učenje angleščine vključimo vse otroke, spodbudimo njihovo zanimanje za novo temo in razvijamo sposobnosti dela v skupinah. Priljubljene igre so na primer Find something green in the classroom! (pri mlajših, ko ponavljamo barve), igranje pantomime ali ugibanje angleških besed. Z igrami vzbudimo zanimanje tudi tistih učencev, ki se pri klasičnem poučevanju začnejo hitro dolgočasiti.

#3 Doživljajsko učenje angleščine

Če o nečem beremo, poslušamo, ali celo, če gledamo video, je to še vedno povsem drugače, kot če to tudi doživimo. Otroci naravnost obožujejo praktične vaje, s katerimi učenje angleščine v hipu spremenijo v kuharski, vrtnarski ali fotografski tečaj. Če govorimo o hrani, to otrokom predstavimo tudi v praksi in kar v učilnici narežemo sadje in ob tem ponavljamo angleške besede za pripravo hrane, pripravimo zdrav smoothie ali pa posadimo rastlino! Otroci pri takšnih dejavnostih z veseljem sodelujejo in komaj čakajo, da pridejo na vrsto, ob tem pa klepetajo v angleščini.

#4 Ah, ta zabavni angleški odmor!

Skupni odmor je nekaj, česar se otroci veselijo, saj se lahko za nekaj minut sprehodijo po hodniku, potelovadijo in si natočijo vodo. Tudi med odmorom govorimo v angleščini, saj takrat lahko ponovimo različne fraze, kot so: Can I go?, Can I have?, Can I take?, Here you are, se ob pitju delamo, kot da smo v lokalu, si na glavo posadimo angleški klobuk ali kdaj celo pripravimo angleške sendviče.

Učenje angleščine v Linguli poteka na sproščen in zabaven način. Vsaka učiteljica vaje, igre in zabavne vsebine prilagaja starosti in zahtevnostni stopnji skupine ter prisluhne željam otrokom.

 

OSTALI ČLANKI PODJETJA

5 načinov, kako bo učenje nemščine postalo zabavno

Učenje nemščine z branjem

Nemščina za začetnike

Kako najhitreje do odličnega znanja nemščine?