Učenje nemščine

Učenje nemščine

Zabaven in sproščen pristop za hitrejši napredek

Učenje nemščine je lahko trd oreh, a le, če se učenja lotite na napačen način. Z učenjem spreganja in sklanjanja na pamet boste napredovali le počasi, pravi ključ do napredka je v tem, da na zabaven in sproščen način prek pogovora spoznate ne le nemški jezik, temveč tudi nemško kulturo. Zbrali smo nekaj drugačnih poti za učenje nemščine, po katerih pridete še korak bližje k odličnemu znanju nemškega jezika.

Nemški filmski večer

Ob gledanju filmov ali serij v nemškem jeziku boste prisluhnili vsakdanjim dialogom maternih govorcev in se mimogrede naučili kakšno novo besedo ter si tako razširili besedni zaklad. V veliko pomoč vam bodo tudi podnapisi v nemškem jeziku, kjer slišane besede dobijo še svoj ustrezni zapis. Če želite svoje znanje nemškega jezika utrditi z gledanjem filmov, ki so pritegnili veliko mednarodne pozornosti, vam predlagamo satirično komedijo Good Bye, Lenin!, mojstrsko dramo Das Leben der Anderen, ki je prejela kup nagrad, ali serijo Dark, ki je kot prva originalna nemška serija kanala s pretočnimi vsebinami Netflix luč sveta ugledala konec leta 2017.

Prelistajte nemške revije

Četudi vaše znanje nemščine še ni na visoki ravni, naj vas to ne odvrne od branja v nemškem jeziku. Namesto knjig pa lahko v roke vzamete tudi nemške revije, ki jih lahko kupite v vsaki malce bolje založeni trafiki. Prispevke o aktualnem dogajanju si lahko preberete v nemškem tedniku Der Spiegel, moderne mlade dame lahko vzamejo v roke zabavno revijo Die neue Frau, za ljubitelje rumenega tiska je na voljo Freizeit Revue, za ljubitelje visoke mode pa nemški Vogue. Številne revije so poleg tega dostopne tudi v spletni obliki, torej jih lahko prelistate kar na računalniku.

Kuhajte po nemških receptih

Če se radi sukate po kuhinji, lahko ljubezen do kuhanja združite tudi z učenjem nemščine. Naslednjič si preprosto izberite nemški recept in sledite navodilom. Tako se boste spoznali tudi z velelno obliko glagolov, v kateri so praviloma napisani recepti, ter hkrati najhitreje odkrili kulinarično besedišče, ki vam utegne priti prav tudi pri popotovanju po nemško govorečih območjih.

V jezikovni šoli Lingula učenje nemščine poteka po izvirni in učinkoviti govorni metodi Lingula – Your Licence to Speak™. Tečaji se izvajajo v živo ali na daljavo, vselej pa boste spregovorili že prvo uro in s pomočjo usposobljenih profesorjev, ki resnično znajo motivirati, prebudili govorca v sebi.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

5 načinov, kako bo učenje nemščine postalo zabavno

Učenje nemščine z branjem

Nemščina za začetnike

Kako najhitreje do odličnega znanja nemščine?