Dietna hrana za pse

Dietna hrana za pse

Pasja DIeta

Hrana za pse je izrednega pomena. Ločimo surovo hrano,pripravljeno hrano za pse in industrijsko predelano hrano za pse. Kljub različnim polemikam glede industrijske hrane za pse in surove se stroka – veterina nagiba k industrijsko predelani hrani za pse in sicer briketirani suhi hrani. Vendar naj gre za kvalitetno suho hrano s kakovostnimi viri beljakovin. Pri hrani za pse so pomembne tudi maščobe, vitamini, minerali. Na trgu obstajajo različni proizvajalci hrane za pse. Različni proizvajalci ponujajo hrano glede na starost. Hrana za pse za mladičke, hrana za odrasle pse, hrana za aktivne pse, za starejše pse, hrana za pse z prekomerno težo.

Veterinarske diete

Stroka priporoča monoproteinsko  hrano za pse to pomeni,da vsebuje en vir beljakovin. Poleg suhe hrane za pse pa je priporočljivo dodajati tudi mokro hrano v pločevinkah. Visok odstotek vlage lahko delno nadomesti pitje vode.Zopet pa je pri mokri pasji hrani pomembno da je kvalitetna, da je v njej veliko mesa ali rib, sadja, zelenjave in zelišč. Kakovost hrane za pse se odraža v dobrem počutju psa. Saj taka hrana za pse optimizira imunski sistem, pomaga prebavi, vsakodnevnim stresom in okužbam.
Posebna hrana za pse pa je dietna hrana za pse. Pri veterinarskih dietah gre za specifično hrano za pse, primerno za bolnike. Tako da je priporočljivo predhodni posvet z veterinarjem. Kajti dietna hrana  če je neprimerna lahko stanje psa poslabša. Obstaja več vrst dietne hrane, za pse z diabetesom, za pse ki imajo težave z sklepi, za pse za uravnavanje telesne teže, za pse pri okvari jeter, dietna hrana za pse pri okvari ledvic, dietna hrana za pse z občutljivo prebavo, dietna hrana za pse ki imajo težave z alergijami.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Potrebna oprema za začetek akvaristike z morsko vodo

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE

Hladno stiskana hrana za pse

Kakovostna hrana za pse