domače milo

Domače milo

Zakaj domače milo in ne kupljeno?

Naša koža je naš največji organ in skozi kožo se v naše telo izločajo snovi, ki jih na kožo tudi nanašamo. Ste kdaj opazili, da so vaše roke bolj suhe kadar si jih veliko umivamo z milom? Kupljena mila lahko vsebuje snovi in dišave, ki izsušujejo in dražijo kožo, prav tako so pogosto testirana na živalih. Mila kupljena v trgovini lahko poškodujejo pH kože in odstranijo koristna zaščitna olja naše kože. Tekoča mila so sicer manj agresivna do našega pH-ja, so pa pakirana v plastičnih embalažah za enkratno uporabo in z nakupom tako proizvedemo dodatne odpadke, ki se jim lahko izognemo, če pripravimo svoje domače milo.

Koristi domačega mila

Domače milo je tako lahko res 100% naravno in bolj nežno do naše kože, vsebuje lahko dišave, ki nam osebno najbolj ustrezajo in so res naravne, prav tako pa so bolj prijazna do okolja. Z izdelavo domačega mila torej lahko naredimo tudi korak proti bolj zero waste načinu življenja! Domače milo je manj predelano kot kupljeno milo in tako ohrani veliko več dobrih sestavin in koristnih snovi, kot so na primer naravna olja. Izdelava domačega mila z vsebnostjo rastlinskega glicerina prav tako ohrani več glicerina, ki pomaga vlažiti kožo, tako pa se izognemo suhi koži na rokah. Uporabimo lahko 100% naravna eterična olja in tako milu dodamo prijeten vonj, brez škodljivih in agresivnih parfumov.

Kako izdelamo domače milo?

Receptov za izdelavo naravnega, domačega mila je veliko in vsak lahko receptu doda svojo noto. Domače milo ponavadi vsebuje naravno olje kot je kokosovo, shea maslo, kakavovo maslo, olivno olje in druga olja. V milo lahko dodamo razna suha zelišča, ter naravna eterična olja ali kombinacijo njih, ter tako ustvarimo povsem svojo dišavo. Tisti s kožo nagnjeno k izsuševanju lahko uporabijo tudi glicerin, ki kožo vlaži, vendar naj izberejo rastlinski glicerin, ki je prijazen do živali.

Domače milo je tako dobro za nas in našo kožo, narejeno je povsem po naših željah, prav tako je bolj prijazno do okolja in živali. Še ena prednost domačega mila pa je, da je lahko krasno darilo za naše prijatelje in družino! Ročno in z ljubeznijo ustvarjeno domače milo bo razveselilo prav vsakega.

Vir: healthline.com, mylittlemoppet.com

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Zdrava prehrana

Prehranska dopolnila