Kolagen Shot

Kolagen Shot: Razmerje med kakovostjo in ceno

Kateri kolagen je najboljši? Kakšna je kakovost surovin? Razmerje med kakovostjo in ceno?

Prehranskih dopolnil s kolagenom je trenutno na trgu res ogromno. Razlikujejo se v izvoru in tipu kolagena, dodanih sestavinah in seveda ceni ter kakovosti. Marsikdo se sprašuje, če je razmerje med kakovostjo in ceno res opravičljivo. Za naš kolagen lahko trdim, da je.

Hidroliziran kolagen

Vsa prehranska dopolnila s kolagenom na slovenskem trgu vsebujejo hidroliziran kolagen. Kaj to pomeni? S postopkom hidrolize kolagen razbijemo na manjše osnovne gradnike – peptide, ki se v prebavnem traktu lažje razgradijo in posledično lažje absorbirajo. Absorpcija hidroliziranega kolagena v obliki prehranskega dopolnila je namreč kar 90%, medtem, ko je absorpcija kolagena iz hrane približno 27%.

Tipi kolagena

Tip kolagena opredeljuje kakšno strukturo ta tvori v telesu. Trije glavni tipi kolagena so tip I, II in III. Kolagen tipa I je zastopan v koži, laseh, nohtih, organih in ligamentih v kar 75-90%. Raziskave kažejo, da ima ta najboljše ”lepotne” vplive na kožo ( zmanjšanje videza gub, boljša hidracija, pomaga pri boju z aknami).Kolagen tipa II je v glavnem prisoten v tekočini, ki se nahaja med hrustanci v sklepih. Smiselno ga je uživati ko so prisotne bolečine v sklepih in pri osteoartrozi. Predstavlja približno 10% vsega kolagena v našem telesu.

Izvor kolagena

Izvor kolagena določa največje razlike v kvaliteti med posameznimi kolageni na trgu. Poznamo namreč različne vire kolagena : morski kolagen (ribe), goveji kolagen, svinjski kolagen in piščančji ter goveji kolagen iz hrustančevine. Tip III je drugi najpogostejši kolagen v tkivih in se nahaja predvsem v tkivih z elastičnimi lastnostmi : koža, pljuča, črevesna stena in stene krvnih žil.

Ribji kolagen

Kolagen Shot vsebuje ribji kolagen, ki je boljši pri povečevanju kolagena tipa I v telesu in deluje predvsem na kožo, nohte, lase in kosti. Prav tako se do 150% bolj učinkovito absorbira v naše telo od govejega in svinjskega kolagena. Molekule so namreč manjše in zaradi tega lažje in hitreje vstopajo v krvni obtok. Res pa je, da je na splošno dražji od govejega ali svinjskega kolagena, vendar je zato bolj učinkovit.

Dodane sestavine

Kolagen Shotu je dodan MSM, hialuronska kislina, vitamin C, biotin in cink. MSM je organsko žveplo, ki je eden od sestavnih elementov kolagena in ga imenujejo tudi ”mineral lepote”. Hialuronska kislina je odlična vlažilna snov, ki napolni prostor med kolagenskimi vlakni. Posledično je naša koža bolj gladka in mehka.

Vloga vitamina C

Vitamin C ima ogromno vlogo pri nastajanju kolagena v telesu, prav tako pa poveča njegovo absorpcijo v telesu. Znano je, da približno 30 minut po zaužitju obroka, bogatega z vitaminom C, nastaja v telesu 6x več kolagena kot sicer. Prednost, dodanega vitamina C je torej tudi ta, da vam ob vsakem zaužitju ni potrebno skrbeti še za zadosten vnos hrane, bogate s tem vitaminom.

Za na konec lahko samo povzamem, zakaj je Kolagen Shot prava izbira. ?

  • Poleg kolagena vsebuje kombinacijo učinkovin, ki same po sebi povečujejo tvorbo kolagena v telesu
  • Kolagen Shot je proizveden v Sloveniji
  • Vsebuje preverjeno kvalitetne in redno analizirane surovine
  • Proizvodno podjetje ima certifikat GMP, ki zagotavlja kontrolo vhodnih surovin in proizvodnjo po standardih dobre proizvodne prakse, ki jih uporabljajo tudi farmacevtska podjetja
  • Je priročen za uporabo. Dnevni odmerek odmerite s priloženim dozirnim pokrovčkom in spijete.
  • Priporočena dnevna količina stane 1,50€

OSTALI ČLANKI PODJETJA

3 enostavni nasveti za nego moške kože

MSM v kozmetičnih izdelkih – lepotni in zdravilni mineral

MSM – Mineral lepote in zdravja

Kdaj naj začnem uživati kolagen?