kolagen

Kolagen

Do mladostnega videza kože s pomočjo kolagena

Za kolagen ste zagotovo že slišali, kajne? Dandanes se veliko govori o njem in vsi vemo, da je za nekaj dober. Kaj več o njegovih učinkih in prednosti pa ve le malokdo. Poglejmo osnove: pri kolagenu gre za beljakovino, ki igra pomembno vlogo pri delovanju telesa. Je namreč glavna sestavina vezivnih tkiv.

Med drugim ga najdemo tudi v koži, laseh, nohtih in sklepnem hrustancu. Gre torej za pomemben gradnik našega telesa, ki skrbi tudi za mladosten videz naše kože. In zakaj potem pride do staranja kože? Predvsem zato, ker se proizvodnja kolagena v našem telesu po 20. letu starosti začenja upočasnjevati. Kolagena tako začne primanjkovati, kar se seveda pozna tudi na naši koži. Na njej namreč začno nastajati prve gubice, ki z leti prerastejo v globlje gube.

Ali lahko svojo kožo kako oskrbimo z dodatnim kolagenom?

Seveda. Na tržišču so na voljo številna prehranska dopolnila, ki vsebujejo to čarobno beljakovino. Poleg tega, da pozitivno vplivajo na kožo, pa prinašajo še številne druge prednosti. Skrbijo namreč tudi za močne, trdne nohte, pa tudi za sijoče lase, ki kar pokajo od zdravja. S kolagenom pa lahko poskrbite tudi za svoje sklepe, saj jim ta beljakovina pomaga izboljšati gibljivost.

So vse oblike kolagena enake?

Nikakor. Kot smo že omenili, lahko dandanes na tržišču najdemo številna prehranska dopolnila s kolagenom. Žal pa niso vsa enake kakovosti, zato je pomembno, da ste pri nakupu pozorni. Popaziti bi morali predvsem na nekaj pomembnih podrobnosti. Najpomembnejša je zagotovo oblika kolagena, ki ga prehransko dopolnilo vsebuje.

Pred nakupom prehranskega dodatka s kolagenom tako vsekakor preverite, da vsebuje hidroliziran kolagen. To obliko kolagena naše telo namreč občutno lažje absorbira. Kolagen v svoji običajni obliki je zelo velika molekula. Pravzaprav prevelika, da bi jo naše telo lahko učinkovito absorbiralo. V procesu hidrolizacije se molekule kolagena razcepijo na manjše dele. Končni rezultat je hidroliziran kolagen, ki ga naše telo občutno lažje uporabi.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

3 enostavni nasveti za nego moške kože

MSM v kozmetičnih izdelkih – lepotni in zdravilni mineral

Kolagen Shot: Razmerje med kakovostjo in ceno

MSM – Mineral lepote in zdravja