lekarne

Lekarne

Gorenjske lekarne

Začetek lekarništva na Gorenjskem sega v 18. stoletje, ko so se lekarniški laboratoriji poleg izdelovanja zdravil ukvarjali tudi z znanstvenim raziskovanjem in s poučevanjem farmacevtskega in kemijskega podmladka. Leta 1787 je Kranj dobil prvo lekarno.

Danes Gorenjske lekarne predstavljamo javni lekarniški zavod s 23 lekarnami in lekarniškimi podružnicami po celotni Gorenjski. Proizvodno enoto Gorenjskih lekarn predstavlja Galenski laboratorij, ki izdeluje že preko 200 galenskih izdelkov. Kontrolno – analizni laboratorij zagotavlja kakovost vhodnih surovin in izdelkov galenskega laboratorija. Samostojna enota je farmakoinformativna služba. Poleg tega,  da so odgovorni za pretok strokovnih informacij znotraj zavoda in z drugimi institucijami, se tudi laična javnost lahko kadarkoli obrne na nas z vprašanji glede pravilne in varne rabe zdravil. Neprestan razvoj na vseh področjih je Gorenjske lekarne popeljal med najsodobnejše in najmodernejše lekarne v Evropi in svetu.

Osnovni namen dejavnosti

Osnovni namen lekarniške dejavnosti je zagotavljanje kakovostne in učinkovite preskrbe pacientov in ostalih zdravstvenih izvajalcev z zdravili in izdelki za podporo in ohranjanje zdravja ter svetovanje glede njihove varne, pravilne in učinkovite uporabe.

Spletne lekarne

Vse večji delež predstavlja spletna prodaja. Gorenjske lekarne imamo dovoljenje za izdajo zdravil prek medmrežja. Preko spleta lahko izbiramo med prehranskimi dopolnili, zdravili za samozdravljenje, kozmetičnimi izdelki in medicinsko tehničnimi pripomočki.  V spletni lekarni so izdelki razdeljeni po določenih kategorijah, tako da jih lažje najdemo. Lahko pa v iskalnik vpišemo simptom in dobimo izdelke za zdravljenje tega simptoma. S spletnim nakupom se predvsem izognemo čakanju v lekarni, poglobimo znanje o izdelku, nakup je bolj zaseben, udoben, izvedemo ga lahko kadarkoli. Spletno nakupovanje omogoča, da sami izberemo in kupimo izdelek brez posveta z zdravnikom ali farmacevtom. Pri izdelkih, kakršna so zdravila je nujno ohraniti kakovost, varnost in učinkovitost. V vsakem trenutku nas lahko vprašate za nasvet preko obrazca na spletni strani. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Nekaterim ljudem je lažje, če se po informacije odpravijo v lekarno, drugim pa je nakup preko spleta prijaznejši.

Vendar se moramo zavedati, da je za oceno resnosti bolezni in za svoje zdravje vedno odgovoren vsak sam.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Zakaj se poleti počutite tako utrujeno?

Gorenjske Lekarne

Ustna higiena

Menstrualne težave