MSM v kozmetičnih izdelkih

MSM v kozmetičnih izdelkih – lepotni in zdravilni mineral

Ko kupujete izdelke za nego kože, se običajno izogibajte sestavinam, ki jih ne morete izgovoriti. Vendar pa je hranilo, o katerem govorimo danes, morda izjema od tega pravila.

Predstavljamo vam metilsulfonilmetan. V nadaljevanju si preberite, zakaj se uporablja in zakaj ga bo vaša koža vzljubila!

Kaj je MSM?

MSM (metil sulfonil metan ali dimetil sulfon) je naravna oblika organske žveplove spojine, ki jo najdemo v vseh živih organizmih. Je najčistejša in biološko najbolj dostopna oblika žvepla, enega od bistvenih mineralov, ki so ključni za življenje in obnovo celic.

MSM se tradicionalno uživa kot prehransko dopolnilo za izboljšanje zdravja sklepov ter za močne lase in nohte, lepo kožo in številna druga zdravstvena stanja, od sindroma puščajočega črevesja in ME do poškodovanih sklepov, artritisa, osteoporoze in luskavice.

MSM lahko koristi vsem vrstam kože in starostim. Znano je, da je zelo učinkovit pri zdravljenju bolezni, kot so akne, ekcemi in luskavica. Prav tako je učinkovit tudi pri občutljivi in problematični koži. Kožo pomaga ohranjati zdravo in močno ter jo ščiti pred prezgodnjim staranjem in poškodbami kože.

MSM – lepotni in zdravilni mineral

Žveplo je četrti najpogostejši mineral v človeškem telesu in je znan kot “mineral lepote” in “mineral zdravljenja”, saj podpira proizvodnjo kolagena, spodbuja cirkulacijo in zmanjšuje vnetja.

Čeprav žveplovi pripravki niso splošno znani, se že od časov Hipokrata – očeta sodobne medicine – uporabljajo za lepšanje kože in zdravljenje različnih kožnih bolezni.

Žveplo je strukturno in funkcionalno pomembno za 150 telesnih spojin in v telesu opravlja številne pomembne funkcije. Je sestavni del proizvodnje kolagena in elastina. Približno polovica žvepla v telesu se nahaja v koži, mišicah, hrustancu in kosteh.

Kolagen je strukturna beljakovina

Kolagen je glavna strukturna beljakovina, ki drži kožo skupaj, pri čemer fibrile tipov I in III tvorijo mrežo, ki je v veliki meri odgovorna za mehanske lastnosti kože.

5 učinkov MSM-ja za kožo

Proizvodnja kolagena tipa I in III v koži začne po 25. letu starosti upadati. Takrat lahko MSM:

  • ščiti kolagen pred encimi, ki razgrajujejo kolagen.
  • klinično dokazano zmanjšuje drobne linije in gube, saj pospešuje proizvodnjo kolagena in elastina.
  • poveča naravno proizvodnjo glutationa, ključnega celičnega antioksidanta v telesu, in tako okrepi imunski sistem ter zmanjša pigmentacijo in celične poškodbe.
  • deluje protivnetno, saj zmanjšuje proizvodnjo citokinov (pro-vnetnih snovi).
  • zagotavlja telesu surovine, potrebne za ustvarjanje novih celic in obnovo poškodovanih celic.
  • Vzdrževanje prožnosti in prepustnosti membrane kožnih celic, kar spodbuja učinkovito izmenjavo hranil in odpadnih snovi ter pomaga ohranjati čisto kožo.

MSM v kozmetičnih izdelkih

Čeprav  se MSM najpogosteje pojavlja v obliki prehranskih dopolnil, ga lahko najdemo tudi v izdelkih za nego kože, kot so kreme za obraz, roke in različni losjoni.

Gaia Naturelle krema

Molekula žvepla namreč zlahka prodre skozi številne sloje v koži, ter jo ščiti pred prezgodnjim staranjem ter poškodbami. Prav tako z svojimi protivnetnimi lastnosti kožo pomiri in navlaži.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

3 enostavni nasveti za nego moške kože

Kolagen Shot: Razmerje med kakovostjo in ceno

MSM – Mineral lepote in zdravja

Kdaj naj začnem uživati kolagen?