Nailodon

Nailodon

Kako izbrat pravilno obutev?

 

Pozno popoldne je najprimernejše za kupovanje obutve

Naša stopala lahko čez dan zatečejo do te mere, da nas obutev, ki nam je »na knap«, začne tiščat. Med izbiro obutve moramo imeti ves čas v mislih, da se bo stopalo rahlo spremenilo, glede na temperaturo zraka, čas ko smo na nogah in prehrano. Pozno popoldne ali zvečer je čas, ko so naša stopala najširša, zato je to najprimernejši čas za izbiro obutve.

Veliko pozornosti moramo namenit materialom, iz katerih je naša obutev. Sintetični materiali, ki ne dihajo povzročajo prekomerno potenje nog, kar lahko povzroči glivično okužbo in vraščanje nohtov. Držimo se obutve iz usnja in bombaža.

Neprimerna ali premajhna obutev lahko v najslabšem primeru povzroči deformacijo kosti v stopalu ali trajno poškodbo korenine nohtov, najpogosteje palcev. Pravilna obutev je v prvi vrsti funkcionalna in modna.

Obutev mi je poškodovala noht, kaj pa zdaj?

V Centrih medicinske pedikure AN.NIKA se že več kot 15 let ukvarjamo z vraščenimi nohti, glivičnimi okužbami nohtov in poškodovanimi nohti. Najpogosteje se nohti poškodujejo med športnimi aktivnostmi, pri katerim imamo obute neustrezne čevlje.

Največja napaka, ki jo lahko naredimo je, da opazimo poškodovan noht in ne naredimo nič, da bi se stanje izboljšalo. Prvi korak k zdravim nohtom je obisk strokovno usposobljenega pedikerja, ki poskrbi, da se poškodba nohta sanira čim manj invazivno.

Lahko nepravilna obutev povzroči glivično okužbo?

Tesna ali premajhna obutev v kombinaciji s športom lahko hitro povzroči poškodbo nohta. Noht se pri poškodbi odlepi od nohtne posteljice in omogoči dostop glivic in bakterij pod noht. Glivice se vedno razvijejo na nohti posteljici in nato povzročijo vidne spremembe na nohtu.

Neprimerna obutev ni samo tista, ki nam je premajhna, ampak tudi tista iz neustreznih materialov. Materiali, ki ne dihajo povzročijo izdatno potenje stopal, kar še dodatno omogoči razvoj okolja, v katerem se lahko razvijajo glivice in bakterije. To okolje ne vpliva negativno le na naše nohte, temveč tudi na zdravje kože naših stopal.

Takoj ko opazimo glivice na nohtih je potrebno začet s sanacijo, saj je okužba zelo trdovratna. Dlje časa kot čakamo, dalj časa potem traja, da se glivične okužbe popolnoma rešimo. Učinkovita rešitev pri tovrstnih težavah je Nailodon obnovitveni lak, ki bo vašim nohtov povrnil zdravje in lep videz.

Nailodon obnovitveni lak je prava izbira

Na trgu najdemo »malo morje« izdelkov proti glivicam na nohtih, zato je povsem razumljivo, da smo zmedeni in težko zaupamo, še posebej po tem ko smo že uporabljali 2 ali 3 različne produkte. Nailodon obnovitveni lak pri glivičnih okužbah je drugačen, saj temelji na naravnih eteričnih oljih timijana, klinčkov in čajevca. Gre za edinstvene sestavne, ki delujejo antimikotično (protiglivično), antibakterijsko in protivnetno. Zaradi edinstvene sestave kar 85% tistih, ki so Nailodon že preizkusili pravi, da so poazili rast zdravega in čvrstega nohta že po sedmih dneh uporabe.