Jutranja rutina kože

Najboljša jutranja rutina kože

Ko gre za vašo jutranjo mantro za nego kože, ali želite na poti vzeti čistilni robček? Ali imate raje osvežujoč občutek brizganja obraza? Da bi vam pomagali najti pravo jutranjo rutino kože, smo pripravili nekaj priročnih nasvetov, s katerimi boste lahko imeli ta pravo sijočo kožo. Jutranja rutina kože naj čim prej postane del vašega vsakdana!

1. Začnite z jutranjo rutino nege kože

Nič ni hujšega kot zamuditi alarm in pohiteti. Zjutraj radi naredimo pomembno in preprosta rutina nege kože lahko vrne ritual sproščanja v dan. Zakaj ne bi ob postelji pustil polnega, pokritega kozarca limonine vode? Budilko nastavite 10 minut prej in ob prebujanju popijte svoj kozarec vitaminov in hidratacije.

 

2. Čas za umivanje obraza

Bi si morali zjutraj umiti obraz? Pravimo, da! Čez noč se koža obnovi in poveča se proizvodnja celic, kar pomeni, da je treba zjutraj očistiti in osvežiti. Čiščenje najprej prebudi zaspano kožo, odstrani olje, odmrle kožne celice, nečistoče iz por in vam zagotovi uravnoteženo podlago, pripravljeno na vaše naslednje korake za nego kože.

3. Poiščite svoje najboljše čistilo

Kaj izbrati? To je odvisno od vas! Izberite penasto sredstvo za umivanje obraza, ki ne vsebuje močnih kemikalij, a je obogateno s sestavinami za povečanje kože, kot je pro-vitamin B5. Prav tako da je hidratantna in se izpira z vodo. Raje čistite z bombažno blazinico? Enostavna voda za čiščenje micelarne kože pomeni, da vam ni treba izpirati, in je popolno čistilo za jutro, saj se lahko osvežite v nekaj sekundah in je enostavno uporabno. Karkoli izberete, naš nasvet je, da očistite, preden se tuširate. Preveč vroča voda lahko odstrani kožo prepotrebne vlage.

 

4. Tonirati ali ne

To je osebna želja, toda toniranje lahko odstrani vse sledove ličenja (od konca) in zmanjša videz por. Toner lahko odstrani tudi vse sledove ličenja (od sinoči) ali olje.

 

5. Za zajtrkovalno mizo bodite prijazni do kože

Čas je za zajtrk! Nekateri dodatki jutranjemu smutiju so lahko najboljši prijatelj vaše kože. Borovnice? Pakirano z vitaminom K in vitaminom C, znano pa je tudi po antioksidativnih koristih. Čudoviti mango? Znano je, da vključuje antioksidante, ki ljubijo kožo, kot je beta-karoten. Dodajanje kozarca vode (ali nekaj blokov ledu!) Smutijem je dober način, da povečate tudi dnevni vnos H2O.

Tudi če gre le za hitro osvežitev z robčkom za čiščenje obraza, vas mora jutranja rutina kože za vedno pripeljati do sveže, sijoče note. In s temi nasveti? Bo!