nega pasje dlake

Nega pasje dlake

Kot vsak nov lastnik se tudi vi verjetno sprašujete kako negovati vašega novega člana. Prve informacije dobite verjetno v trgovini za male živali, morate pa paziti, da so pravilne. Zato vam svetujemo, da obiščete specializirano trgovino za male živali ali, da se glede nege pozanimate pri vašem veterinarju ob prvem cepljenju.

Nega pasje dlake

Osnova pasje higiene je redna nega pasje dlake. Kajti s pasjo dlako je povezana tudi koža in njeno zdravje. Zdrava koža je eden izmed pogojev za zdravo in sijočo dlako. Prav tako se na dlaki in koži odraža kvalitetna pasja hrana. Še posebno priporočamo brikete z ribo in ribjim oljem v času ko pes menja dlako, spomladi in jeseni. Če dlake ne negujemo redno lahko poškodujemo kožo, s tem pa je nagnjena k infekcijam.

Nega dlake se začne od prvega dneva ko dobimo novega člana. Postopoma ga navajamo na rutino. Kajti z vsakodnevno nego pasje dlako čistimo, spodbujamo cirkulacijo in odstranjujemo odmrle dlake in tujke. Zelo pomembno je da je nega dlake prijetna izkušnja. Zato se mladiča nevsiljivo dotikamo z glavnikom po predelih tačk, ušes, repa in glave. S tem dosežemo, da ti predeli niso več tako občutljivi. Potem vedno sledi nagrada. Vaš kužek bo povezal, da bo nagrajen in, da je to nekaj prijetnega. Naš nasvet je, da se navajanja na nego lotimo potrpežljivo, počasi in nežno.

Pazite tudi, da so priboljški kvalitetni. Česanju in krtačenju vsak dan namenite vsaj nekaj minut. Paziti pa morate, da kupite pravo krtačo in glavnik zato je dobro da obiščete specializirano trgovino za male živali, kjer vam bodo svetovali tip krtače glede na vrsto dlake. Navadno svetujemo, da skrbniki začnejo z glavnikom, ki pa naj bo kvaliteten in po možnosti kovinski.

Je kopanje psa priporočljivo? Seveda, le ne preveč pogosto. Če se kužek povalja v blatu ali kje drugje ga je seveda potrebno skopati. Zelo pomemben je izbor šamponov in balzamov. Vsekakor vam svetujem, da se posvetujete z veterinarjem, frizerjem ali v specializirani trgovini za male živali. Posvet z veterinarjem pa je nujen v primeru, da ima kuža občutljivo kožo ali alergijo.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Potrebna oprema za začetek akvaristike z morsko vodo

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE

Hladno stiskana hrana za pse

Kakovostna hrana za pse