pasja hrana

Pasja hrana

Kot verjetno že veste je pasja hrana ena najpomembnejših dejavnikov pri psu, saj mu daje energijo, mu obnavljajo in krepijo dlako, ter poskrbi za dobro počutje.

Suha ali mokra hrana?

Suha hrana je narejena iz hrustljavih, suhih koščkov. Prodajajo se v večjih porcijah kot mokra hrana, kar pomeni manj izletov v trgovino in morda prihranek stroškov. Prav tako ostane več časa, zato ga po odprtju ni treba hladiti in ga lahko pustite več časa odprtega. Koristi pasjim  zobem, saj hrustljavi briketi pomaga, odstraniti obloge z zob.

Mokra pasja hrana ima visoko vsebnost vode, zato je mehkejša. Odlična izbira za pse, ki so izbirčni jedci ali imajo težave z žvečenjem trdega obroka zaradi zobnih težav ali bolezni. Hrani se lahko samostojno ali kot dodatek suhi hrani, da zagotovi boljši okus in vlago.

Vitamini v hrani za pse

Odkrivanje in prepoznavanje vitaminov na začetku 20. stoletja je spremenilo način, kako je svet razmišljal o prehrani ljudi in živali.

V primerjavi z drugimi skupinami hranil so vitamini potrebni v najmanjših količinah. In za razliko od mineralov so vitamini kompleksne snovi. Vitamini so razvrščeni bodisi v maščobah topni (vitamini A, D, E, K) ali v vodi topni (B-vitamini in vitamin C). V maščobi topni vitamini so odvisni od prehranske maščobe in normalne absorpcije maščob v telesu.

Vitamini sodelujejo med seboj in z drugimi hranili, da negujejo telo. Zaradi tega je pomembno, da v popolni prehrani zagotovite uravnotežene količine vitaminov in drugih hranil. Če dodate dodatke k prehrani, ki je že popolna in uravnotežena, lahko ustvarite neravnovesja s škodljivimi učinki.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Potrebna oprema za začetek akvaristike z morsko vodo

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE

Hladno stiskana hrana za pse

Kakovostna hrana za pse