zdrav imunski sistem

Zdrav imunski sistem

KAKO IZBOLJŠATI IMUNSKI SISTEM?

Podpora vašemu imunskemu sistemu med izbruhom koronavirusa COVID-19 je prav tako pomembna kot samoizolacija in pranje rok! V kolikor želite izvedeti več o tem, kako najbolj učinkovito prispevate k svojemu zdravju, berite dalje.

Funkcije vašega imunskega sistema so odvisne od življenjskega sloga – telesna aktivnost in prehrana sta daleč najbolj pomembna dejavnika pri ohranjanju vašega zdravja. Vendar pa obstajajo dodatne možnosti, ki vam lahko pomagajo okrepiti imunski sistem in telo napolniti z energijo.

Vitamini in minerali

Vaš imunski sistem bo imel največ koristi od vitaminov A, C, D, B6, B12 in folatov / folne kisline, pa tudi od mineralov cinka, železa, bakra in selena. Vsa ta mikrohranila najdemo v različnih živilih: zelenjavi, sadju, mlečnih izdelkih in mesu. Žal pa kljub temu, da upoštevate zdravo prehrano, morda vnos vitaminov in mineralov iz hrane ne bo dovolj, zlasti vitamina D.

V takem primeru priporočamo dodaten vnos vitaminov in mineralov v obliki prehranskih dodatkov, ki bodo podpirala vaš imunski sistem. Te formule vsebujejo vitalna hranila za vzdrževanje pravilnega delovanja živčnega, prebavnega, hormonskega ter kardiovaskularnega sistema.

Probiotiki in prebiotiki

Probiotiki in prebiotiki so morda bolj znani po izjemni podpori prebavnemu sistemu; lahko pa imajo probiotiki tudi terapevtski učinek na bolezni, vključno z virusnimi okužbami, zmanjšujejo simptome depresije in spodbujajo zdravje srca. Prebiotike in probiotike še posebno priporočamo po uporabi antibiotikov, za ponovno vzpostavitev imunskega sistema.

Proteini

Proteini oziroma njihovi gradbeni elementi aminokisline so ključnega pomena za zdrav imunski sistem in posledično zdravje. Aminokisline imajo številne funkcije v telesu, ki v primeru pomanjkanja le teh ne morejo biti izvršene. Da je vnos proteinov premajhen opazimo v upadu mišične moči in izgubljanju mišične mase. Žal pa je to že alarmantno stanje! Zato pazite, da v dnevni prehrani zaužijete dovolj proteinov iz kvalitetnih virov.

Ena izmed zelo pomembnih aminokislin je aminokislina L-glutamin, ki jo telo samo sintetizira (vendar ne v zadostnih količinah). L-glutamin je izredno pomembna za zdrav imunski sistem. Glutamin je vir energije za imunske celice, vključno z belimi krvnimi celicami.

Izmed številnih možnosti izberite tisto, kar vam in vaši družini najbolj ustreza! Izberite kakovostne izdelke za zdravje in dobro počutje. In kar je najpomembneje, ostanite varni, zdravi in ​​pozitivni!

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Proteini za ženske

Proteini so po slovensko beljakovine

Beljakovine

Hujšanje