športne ure

9 razlogov za nakup športne ure

Kako pametna ura pomaga izboljšati vaše zdravje?

Športne ure so v zadnjih časih povzročile precejšnje zanimanje in pritegnile pozornost mlade populacije.

Morda pa se sprašujete: »Kakšne funkcije ima pametna ura?« To je zanimivo vprašanje, še posebej glede na raznoliko ceno pametnih ur.

Na najosnovnejši ravni so športne pametne ure razširitev pametnega telefona: prejemajo obvestila, sprejemajo telefonske klice, omogočajo uporabo aplikacij in seveda kot vse klasične ure – nam povedo koliko je ura!

Toda glavna prednost pametne ure je, da jo nosite nenehno, tako da beleži vse vaše dnevne aktivnosti.

Ta funkcija trajne povezave ima velik vpliv na življenjski slog tistih, ki imajo športno uro in na njihovo zdravje. Tukaj je 9 razlogov, kako lahko pametne športne ure pomagajo izboljšati vaše zdravje.

#1 Šteje korake

Eden od najpreprostejših načinov za izboljšanje zdravja in povečanje aktivnosti je 10.000 korakov na dan. Pametne ure imajo vgrajen pedometer, ki omogoča enostavno spremljanje števila opravljenih korakov. Čeprav je stopnja natančnosti teh korakov včasih vprašljiva, je najpomembnejše dejstvo, da se premikate, da dosežete svoj cilj!

#2 Spremljanje spanja

Večina odraslih spi manj kot 7 ur na noč. Dolgotrajno pomanjkanje spanja ima lahko dolgoročne negativne posledice za telo. Pametne športne ure, ko jih nosite ponoči, pomagajo spremljati vaše vzorce spanja. Lahko vam povedo čas globokega spanca, REM spanja, pa tudi faze budnosti. Čeprav ti statistični podatki niso nadomestek za profesionalne raziskave spanja, vam lahko pomagajo prepoznati vzorce in postaviti cilje za izboljšanje kakovosti in količine spanja.

#3 Gps, pedometer in srčni utrip

Natančni senzorji bodo vaši najboljši prijatelji za formo / fitnes / hujšanje. GPS vam bo pokazal čas hoje ali teka, vašo razdaljo in višinsko razliko. Pedometer vam bo pokazal število opravljenih korakov čez dan. Beleženje srčnega utripa pa je pa je češnja na torti! V kombinaciji z zgoraj omenjenimi parametri bo vaša ura pokazala tudi število porabljenih kalorij čez dan.

#4 Lažje določanje ciljev

Številne pametne športne ure imajo vgrajene aplikacije za določanje ciljev. Cilje lahko določite na primer glede želenih dnevnih korakov, ki jih morate narediti, ali celo krivuljo spanja, ki jo želite doseči. To zagotavlja spodbudo in nagrado za doseganje vaših zdravstvenih ciljev.

#5 Opomniki za vadbo

Vsi vemo, da moramo trenirati, a pogosto je najtežje, da se zares navadimo. Opomniki o vadbi so odličen način, da dober cilj spremenite v dobro navado. Prednost opomnika na pametni športni uri kot na pametnem telefonu je, da ga je težje prezreti. Če nimate telefona s seboj, je enostavno zamuditi opomnik, vendar vam bo pametna ura vibrirala na zapestju in vas obvestila, da je čas, da greste v pogon!

#6 Časovniki in štoparice

Čeprav niso nujne za pametne športne ure, so štoparice na digitalnih urah na voljo že leta in so izjemno uporabne za tekače, plavalce in kolesarje.

#7 Aplikacije za fitnes

Tako kot pametni telefoni imajo lahko tudi pametne ure aplikacije. Čeprav je njihova funkcionalnost omejena, obstajajo aplikacije za zdravje in fitnes, ki lahko izpolnijo vaše individualne zdravstvene cilje in potrebe.

Med treningom je lažje poslušati pesmi. Morda imate svoje najljubše pesmi na pametnem telefonu, vendar je pogosto težko vaditi z velikim telefonom. Številne pametne športne ure omogočajo, da svoje najljubše pesmi naložite neposredno v uro, neodvisno od pametnega telefona. V kombinaciji s slušalkami bluetooth to omogoča večje udobje med vadbo. Čeprav glasba sama po sebi ne izboljša vašega zdravja, vas lahko motivira za vadbo.

#8 Prilagojeni zasloni za ure

Ena izmed najbolj priljubljenih funkcij pametnih ur je možnost prilagajanja številčnic ur, kar vam omogoča, da izrazite svojo individualnost. Poleg zabavnih in barvitih številčnic ure vam številne pametne ure omogočajo, da glavnemu zaslonu ure dodate funkcije sledenja zdravju. Dodajanje izvedenih dejanj ali ciljev na zaslonu ure postavlja zdravje v ospredje. Bolj, ko ga vidite, bolj vas opozarja, da morate prevzeti aktivno vlogo pri svojem zdravju.

#9 Sinhronizacija podatkov za analizo

Čeprav imajo pametne ure omejeno zmogljivost obdelave, so še vedno povezane s pametnimi telefoni, kar omogoča sinhronizacijo z vašim telefonom zdravstvene statistike, ki ste jo zbrali (spanje, koraki, itd.). V telefonu lahko za analizo podatkov uporabljate aplikacije kot je npr. Apple Health. Pomaga vam razumeti svoje navade in napredek ter si zastaviti cilje za prihodnost.

Pametne ure so trenutno še malo v povojih, a obetajo še veliko za prihodnost. Sledenje zdravju je bilo vključeno že od samega začetka, ki kaže smer teh podjetij in nakazuje prihodnjo rast na tem področju. Seveda, tudi z najboljšimi funkcijami na svetu, se pametna ura zanaša na eno zelo pomembno stvar: z redno telesno aktivnostjo iz nje izcimite največ!