gorska kolesa

Gorska kolesa

Gorska kolesa

Gorska kolesa dandanes sodijo med najbolj priljubljene vrste koles. Le kako ne bi, ko pa omogočajo hitro, varno, zanesljivo in udobno vožnjo po zelo raznolikih terenih! Tudi v spletni trgovini wheelbase-shop.com veliko pozornosti posvečamo kategoriji gorskih koles …

Značilnosti

Gorska kolesa so se razvila iz predelanih klasičnih koles, ki so jih predvsem adrenalinski navdušenci uporabljali za vožnjo po zahtevnih, neutrjenih terenih. Sodobno gorsko kolo odlikujejo izboljšano vzmetenje, vzdržljive gume z globljim profilom, močnejše zavore, prilagojena prestavna razmerja za vzpenjanje po strmejših terenih in ravno krmilo.

Vrste gorskih koles

Znotraj široke kategorije gorskih koles so se skozi desetletja uporabe oblikovale različne vrste za specializirano uporabo glede na teren in način vožnje. Vse najbolj razširjene vrste so na voljo tudi v naši trgovini: enduro kolesa, downhill kolesa, trail kolesa, all-mountain kolesa in klasična gorska kolesa. Pri slednjih lahko izbirate med prednje vzmetenimi in polno vzmetenimi.

Vrhunske znamke

Našo ponudbo gorskih koles sestavljata 2 priznani in svetovno razširjeni blagovni znamki Nukeproof in Scott. Pri obeh se poslužujejo vrhunskih materialov, s konstantnimi inovacijami pa skrbijo, da nam je kolesarjenje v še večji užitek. Njihovo sodelovanje s profesionalnimi kolesarskimi ekipami je obrodilo številne medalje in druge izjemne dosežke. Prepričani ste lahko, da gre za vrhunska kolesa, ki jih lahko uporabljajo vsi gorski kolesarji.

Kolesa v ponudbi

Našo downhill ponudbo zaznamuje serija SCOTT GAMBLER. Pri enduro kolesih izbirajte med vrhunskimi NUKEPROOF MEGA in SCOTT RANSOM kolesi. Če iščete trail in all-mountain kolesa, izbirajte med bogato ponudbo NUKEPROOF REACTOR, NUKEPROOF SCOUT ter SCOTT GENIUS koles. Klasična gorska kolesa s prednjim vzmetenjem SCOTT SCALE in SCOTT ASPECT bodo zadovoljila vse ljubitelje vožnje po neutrjenih poteh. Serija SCOTT SPARK pa ponuja odlično izbiro, če iščete gorsko kolo s polnim vzmetenjem.

V naši ponudbi gorskih koles se najde nekaj za vse okuse ter za različne terene in načine vožnje. Pa tudi za vse vrste kolesarjev: od popolnih začetnikov, do izkušenih rekreativcev in profesionalnih tekmovalcev.