Vodnik za turno smučanje

Vodnik za turno smučanje

– Poiščite najboljšo opremo

Turno smučanje je nova številka ena v zimskih športih. Vsako sezono je vse več smučarjev, ki zapuščajo udobje urejenih prog in želijo raziskovati veličino globokega snega v gorah. Če si tudi vi prizadevate, da bi z lastnimi močmi dosegli zimske vrhove, boste v tem članku našli veliko koristnih nasvetov, ki vam bodo pomagali najti popolno turno smučarsko opremo.

Kakšna je prava oprema za vas?

Osnovna oprema, ki jo sigurno potrebujete za turno smučanje, so turne smuči, turne vezi, turne palice in turni smučarski čevlji.

Če se odločite zapustiti smučišče je priporočljiva tudi oprema za zaščito pred plazovi, dereze in primerno čelado.

Kakšnen turni smučar ste?

Z različnimi preferencami za turno smučanje potrebujete tudi različno opremo. Najprej morate ugotoviti, na katero turo bi se radi odpravili, nato pa se lahko odločite, katero vrsto turne smučarske opreme potrebujete.

“The Allrounder” – Vsega po malem

Kot vsestranski zimski športnik ali športnica iščete opremo, ki vas bo pripravila na vse razmere. Vaša oprema mora biti dovolj prilagodljiva, da ustreza tako začetniku turnega smučnika kot tudi že izkušenemu smučarju. Ni pomembno ali načrtujete majhno lokalno turo ali visokoalpsko – vase smuči morajo biti vedno tam za vas.

“The Uphill Ski Tourer” – Cilj je pot navzgor

Za hitre vzpone je treba razmišljati o vsaki stvari, ki ste jo spakirali v nahrbtnik, saj ima vsak odvečni gram veliko vlogo. Kot superšportni turni smučar se radi hitro odpravite navkreber in imate najlažjo možno opremo. Ni pomembno ali izberete lokalno goro, večdnevno avanturo, super dolg vzpon ali visoko alpsko turo  – vaš namen je, da greste čim hitreje navkreber z najmanjšo težo na ramenih.

“The Freeride Tourer” – Vožnja po svežem snegu po nedotaknjenem terenu

Ko se odpravite na turo, vedno pazite na gladek teren, spuste po svežem snegu in globok nedotaknjen sneg. Včasih iščete dogodivščine z lastnimi močmi, včasih pa si pomagate z vlečnicami. Konec koncev pa preprosto obožujete strme proge, hitre zavoje in visoke padce. Ali uživate v bežanju iz norosti, ki se dogajajo na smučiščih? Potem sigurno pripadate tej skupini.

“The racer” – Hitreje je, bolje je

Ta skupina je mogoče najmanjša od vseh glavnih štirih, vendar je tudi tista z največjim poudarkom na zmogljivosti. Turno smučanje je ustvarjeno za napredne turne smučarje, ki so že pridobili nekaj izkušenj s tem športom in želijo to strast še izboljšati. Kot športnik, ki je naravnan na zmogljivost, ste pozorni na težo svoje opreme. Želite postati fit in biti pripravljeni na naslednje tekmovanje; trenirate kjerkoli, tudi ponoči, da postanete boljši in hitrejši. Svojo energijo bolj usmerjate v vzpone kot na spuste in posledično veste, da je teža odločilni dejavnik. Ne pričakujete, da se bodo zgodili čudeži.

Torej, kako izbrati najboljšo opremo?

Zdaj, ko veste, kakšen tip turnega smučarje ste, se lahko poglobite v to kakšno opremo zares potrebujete. Zato je zelo pomembno, da ste pozorni na svojo izbiro, da bo vaša oprema za turno smučanje izpolnila prav vse vase potrebe in želje, hkrati pa bo v celoti funkcionalna.

Smučarska oprema na Promontana.si

Prav vso opremo za turno smučanje boste našli na spletni strani Promontane. Nudijo tudi dodatni popusti pri nakupu več artiklov ali setov! Izkoristite priložnost za odličen nakup.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Plezanje – Kako začeti?

Kako izbrati alpinistične čevlje?