Hladilnik

6 mitov o hladilnikih

Ko gre za hladilnike in shranjevanje hrane, boste morda naleteli na nasprotujoče si nasvete ali čisto napačne informacije.

#Mit 1 – Temperaturni gumb vam pove natančno temperaturo v vašem hladilniku

Čeprav je pomembno, da nastavite temperaturo hladilnika s pomočjo številčnice v notranjosti, ni samoumnevno, da bo to natančna temperatura v notranjosti. Na notranjo temperaturo naprave lahko vplivajo številni dejavniki, zato je edini zanesljiv način, da ugotovite, kako hladen (ali topel) je vaš hladilnik, da uporabite termometer. Idealna hladilna temperatura hladilnika pa je nekje med 4 in 4 °C.

#Mit 2 – Zmrznjeno hrano je sprejemljivo odtajati na pultu

Če zamrznjeno hrano pustite na delovni površini, jo lahko nekoliko hitreje odmrznete, ampak s tem povabite mnoge bakterije na zabavo. Vedno je najbolje, da zamrznjeno hrano odtajate v hladilniku ali mikrovalovni pečici in jo uporabite takoj, ko se odmrzne. Če marinirate hrano, je najbolje, da to tudi storite v hladilniku.

#Mit 3 – Soda bikarbona je najboljša za vpijanje slabih vonjav v vašem hladilniku

Medtem, ko bo soda bikarbona do neke mere res absorbirala smrdljive vonjave v vašem hladilniku, je aktivno oglje pri tem dejansko boljše. Na trgu je na voljo veliko dišav in vonjev – zato priporočamo, da izberete tistega, ki vsebuje aktivno oglje.

#Mit 4 – Ostanki so užitni še nekaj tednov

Nihče ne mara živilskih odpadkov, nekateri pa celo pravijo, da je hladna hrana za s seboj naslednji dan še boljša! Če pa se ne spomnite, kdaj ste to jed pripravili in je na polici vašega hladilnika, je morda pravi čas, da te ostanke zavržete. Največ 4 dni naj bi hranili morebitne ostanke (seveda pa je odvisno od vrste hrane).

#Mit 5 – Ni pomembno kako imate organiziran hladilnik

Dobro urejen hladilnik je zelo pomembno za gospodinjstvo. Nekatera področja v vašem hladilniku, kot so vrata, so toplejša od drugih. Poleg tega se topel zrak dviga tako, da so temperature na zgornjih policah nekoliko višje. Zato ja za nekatere predmete bolje, da so shranjeni na spodnjih policah, drugi pa so primerni za v vrata hladilnika.

# Mit 6 – Vaš hladilnik je velik potrošnik energije in nič ne morete storiti glede tega

Da, hladilniki delujejo 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Začnimo pa s tem, da so se močno razvili v smislu energetske učinkovitosti. Sodobni hladilniki so vsaj dvakrat bolj energetsko učinkovitejši od tistih izpred 10 let. Obstajajo tudi različne stvari, ki jih lahko storite, da zmanjšate porabo energije vašega hladilnika.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Električna kolesa za mestno vožnjo

Prenosne klime za hitro osvežitev

S televizorjem na svetovno prvenstvo

9 razlogov za nakup športne ure