Samsung

6 nasvetov za nakup naslednjega Samsung Tv-ja

Ko gre za nakup novega televizorja se kupci osredotočajo predvsem na dve ključni stvari: kako velik je in koliko stane. Dandanes pa opažamo vse večje povpraševanje po televizorjih boljše kakovostni, saj potrošniki vse bolje razumejo funkcije, ki so tudi resnično pomembne.

 

1.      Barvni volumen

Barvni volumen je standard za ocenjevanje sposobnosti televizorja, da proizvaja natančne barve pri vseh ravneh svetilnosti. Večji kot je barvni volumen, boljše bo Samsung televizor izražal žive in natančne barve.

2.      HDR

HDR ali tehnologija »visokega dinamičnega razpona« doda več barv, svetlosti in kontrasta vsebini, prikazani na standardnih HD ali UGH televizorjih.

HDR je bil uveden, da zagotavlja bolj bele, temnejše in črne barve, ki so bolj podrobne in pristne. Razlika med HDR in prejšnjim standardom SDR je noč in dan, saj HDR omogoča, da podrobnosti, ki se lahko izgubijo v sencah ali bleščanju, ko so prikazane na televizorju SDR, resnično izstopajo.

3.      Hitrost osveževanja

Hitrost osveževanja televizorja, izražena v hercih (Hz), je število osvežitev slike na zaslonu na sekundo. Višji kot je hertz, bolj lepa je slika.

Standardna hitrost osveževanja za televizorje je danes 60Hz ali 60krat na sekundo, pri čemer 120 Hz in 144 Hz predstavljata višji konec spektra. Televizorji z visoko hitrostjo osveževanja na splošno zagotavljajo bolj brezhibne slike z minimalno zamegljenostjo gibanja, kar ustvarja bolj poglobljeno izkušnjo gledanja. Če ste igralec iger ali gledate veliko hitrih akcijskih filmov, Samsung priporoča televizor z visoko hitrostjo osveževanja.

4.      HDMI in povezave

HDMI je okrajšava za »večpredstavnostni vmesnik visoke ločljivosti«, je industrijski standard, popolnoma digitalni vmesnik, ki prenaša vizualne in zvočne podatke med napravami, kot so televizorji, pretočni mediji in predvajalniki Blu-ray, igralne konzole in drugo.

Kabli HDMI višje kakovosti na splošno podpirajo višje hitrosti prenosa podatkov, kar zagotavlja več pasovne širine za uživanje v 4K, UHD in HDR.

5.      Smart TV

»Pametni televizor« se lahko poveže z internetom, da uporabnikom omogoči predvajanje video vsebin, brskanje po spletu in zagon združljivih aplikacij.

Predvajanje oddaj in filmov preko vrhunskih storitev, kot je Netflix, je hitro postala nova formalnost, saj vse več ljudi uživa v široko paleti dinamične zabave preko priročnih aplikacij.

6.      Trajnost

Noben televizor ne bo trajal večno. Dandanes lahko običajno pričakujete od 7 do 10 let zanesljive storitve od vašega novega televizorja. Pričakovana življenjska doba premium televizorja pa je lahko tudi daljša.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Električna kolesa za mestno vožnjo

Prenosne klime za hitro osvežitev

S televizorjem na svetovno prvenstvo

9 razlogov za nakup športne ure