Rabljeni prenosniki

Rabljeni prenosniki

Rabljeni prenosni računalniki, bodisi potrošniški ali poslovni, so pogosto veliko cenejši od novega blaga, še posebej v poslovnem sektorju pa lahko za majhen denar kupite visoko kakovost. Poleg tega je bila večina potencialnih težav v delovanju pri nekaterih modelih že izkoreninjenih, saj obstaja dovolj informacij v obliki izkušenj ali mnenj strank.

Za povprečno rabo, kot je brskanje po internetu, pisanje e-pošte, uporaba programov Office ali igranje preprostih računalniških iger, namreč povsem zadostuje dvojedrni procesor in vgrajena grafična kartica. Če potrebujete kakovostnejšo opremo, na primer za grafične aplikacije ali programiranje, pa se lahko osredotočite na prenosnike iz poslovne linije.

 

Obnovljeni “Refurbished” prenosniki: visoko kakovostni prenosni računalniki

 Poslovni prenosniki so še posebej trpežni, robustni in zasnovani za vsakodnevno uporabo kot delovna naprava. Odlikuje jih visoka kakovost izdelave in prefinjena oprema ter so enostavni za vzdrževanje. Večina poslovnih prenosnikov ima odprtine za servisiranje, kar pomeni, da je lažje zamenjati trde diske, RAM, module WLAN itd. Naprave lahko tako relativno enostavno nadgradite in jih uporabljate več let.

Poslovne naprave znanih proizvajalcev, kot je Lenovo, se pogosto prodajajo kot prenovljena strojna oprema. Ti prenosniki so bili večinoma le na kratko uporabljeni kot testne naprave ali predstavitveni izdelki (stari so približno 1-2 leti) in so kot novi. Pogosto garancija proizvajalca še vedno velja. Poleg tega jih prodajajo, očistijo in ponovno popravijo, preden jih prodajo.

Zaradi boljše opreme ima rabljeni poslovni prenosnik pogosto komponente enake kakovosti kot povsem nov začetni model. Tako lahko dve leti star procesor v visokokakovostni rabljeni napravi še vedno brez težav zagotovi potrebno zmogljivost, zlasti pri uporabi interneta in pisarniških opravilih.

 

Naredite nekaj dobrega za okolje

Z nakupom prenovljene IT lahko prihranite ne le veliko, ampak tudi pomagate okolju. Reciklaža in proizvodnja elektronike je zelo energetsko intenzivna in porabi veliko virov. Z nakupom rabljene in refurbished opreme ter njeno ponovno uporabo lahko prihranite te vire in prispevate k zmanjšanju odpadkov.

Ponudbo obnovljenih “refurbished” in rabljenih prenosnikov lahko najdete v spletni trgovini OutletShop.si:

https://www.outletshop.si/Racunalnistvo/Prenosni-racunalniki-c98c143

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Nasveti za vzdrževanje baterije v vašem MacBooku

Baterije za prenosnike

Baterije za prenosnike