Trgovina za male živali

Trgovina za male živali

Kako izbrati kvalitetno trgovino za male živali

 

Odločili ste se, da povečate družino z novim članom, kužkom, muckom, glodavcem, kuščarjem ali s tropsko ribico. Preden pripeljete mladička oziroma novega ljubljenčka domov poskrbite, da boste kupili v trgovini za živali vso opremo in hrano. Svetujemo vam da to opravite prej in ne, da z novim hišnim ljubljenčkom tekate od trgovine do trgovine za živali in s tem povzročate nepotreben stres…

 

Ko izberete trgovino za male živali bodite pozorni ne samo na cene in prijaznost. Zelo pomembno je znanje zaposlenih v trgovini za živali. Kajti vsak koristen nasvet je dobrodošel, tudi, če so izdelki v trgovini za male živali malo dražji. Če dobite pravilna navodila in nasvete se odločite za tako trgovino za živali. Vedno jih lahko pokličete in vprašate za nasvet.

 

Kako ugotovite, da ste izbrali pravo trgovino za živali?

Spustite se v pogovor s prodajalcem in že v nekaj minutah vam bo jasno ali ima znanje ali ne ter kakšne ima izkušnje. Naš nasvet je: obiščite trgovine za male živali v okviru veterinarske ambulante, kjer majo zaposlene veterinarske tehnike, zato imajo več strokovnega znanja. Če je vaš novi član kužek ali mucek morate poleg opreme in hrane poskrbeti tudi za ustrezno higieno ustne votline, dlake, šapic (krempljev). Novega člana je potrebno tudi zaščititi proti parazitom in vse to vam bodo najbolje svetovali v specializirani trgovini za male živali. Če pa dotična trgovina obratuje v okviru veterinarske ambulante pa toliko bolje vsaj imate vse na enem mestu. V veterinarski ambulanti se potem lahko dogovorite tudi za prepis in prva cepljenja.

 

Podobno je tudi z glodavci, kajti ni vsa hrana primerna za vse glodavce. Katero hrano, katere mešanice, katere posladke izbrati za činčilo, deguja, kunca, hrčka vam bodo gotovo najbolje svetovali v specializirani trgovini za male živali. Tudi glodavce je potrebno zaščititi proti zajedavci. Katera zaščitna sredstva, kako jih dozirati bodo najbolje vedeli v specializirani trgovini za živali v okviru veterinarske ambulante.

Največ znanja pa zagotovo potrebujejo plazilci in akvarijske ribe. Zato je zelo pomembno kje boste te živali kupili in katero trgovino za živali boste izbrali.

Nasveti za postavitev akvarija in terarija so sploh za začetnike ključnega pomena. Od tega je namreč odvisno kako se bodo vaše živali počutile in ali bodo ostale zdrave. Zato še enkrat, izbor trgovine za male živali in zaposleni v njej so zelo pomemben člen za zdravje in počutje vašega novega člana.

OSTALI ČLANKI PODJETJA

Potrebna oprema za začetek akvaristike z morsko vodo

HLADNO STISKANA HRANA ZA PSE

Hladno stiskana hrana za pse

Kakovostna hrana za pse